en liten skada

Någon gång efter att vi varit ut på vår terrängrunda med Ida har Stella gått och fått svullet knä och en bula framme på kotan. Jag vet att det inte var före det för jag var in och städade hagen deras och då hade hon inga fel. Kanske en par timmar efter att vi ridit ut skulle jag longera Stella och Elli i tur och ordning. När jag gick och sökte Stella stod dom alla och åt hö och märkte inte ens då något. Sen först när jag skulle gå iväg med henne märkte jag att hon haltade. Hon går på det och stöder på det så det kan inte vara så paha men visst är knäet stort å ömt för jag fick inte trycka på det.. Jag tog upp henne till stallet och kylde ner benet. Sen gick jag med henne av och ann på gården för att se åt vilket håll svullnaden gick. Det gick neråt som tur och ju mer jag skritta desstu bättre gick hon. Hon fick i alla fall bli inne i boxen resten av kvällen och fick lite smärtmedicin. Typiskt nu när vi skall åka bort, men hon har en vecka tid att bli bra nu för sen hoppas jag när vi kommer hem att hon e frisk och kan löshoppas!

unnamed (5) unnamed (4)

 

Elli kom inte undan longeringen i alla fall. Hon var vild som vanligt men när hon lugnat sig är hon riktigt duktig att longera. Hon förstår redan prrr och smackningar och lyder dom åxå!

Pampas red jag barbacka på plan nu på kvällen efter att jag tagit in dom andra hästarna. Han går tio gånger bättre utan sadel, lika som Nova! Dom är båda mycket känsligare för hjälperna, jag behöver typ bara tänka skänkelvikning så gör dom det nästan själva. Det känns som jag bara sitter där 🙂 Det är synd att jag blir så dålig i ryggen att rida utan sadel, annars skulle jag göra det oftare!

Nova var åxå helt super idag i terrängen, fast Ida red före så kom vi lugnt och snällt efter. På hem vägen galopperade vi t.o.m i bredd och vi hade ingen dragkamp!!!!! Visst fick jag hålla emot så han inte ökade farten men han stretade inte emot alls! Han förvånar mig oftare och oftare för var dag den där Nova. Jag funderade vad det här nu beror på och kom fram till att antingen är Sasha bra sällskap el så va han trött från gårdagens terräng runda. Men det är ju lätt att ta reda på, vi måste klart testa igen så snart jag kommer hem från resan att rida ut med Sasha och Nova.!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s