Dubai resan

Jo alltså jag tycker Dubai förtjänar lite reklam så skall berätta lite om det! Dubai är nära att fara till, lika långt som kanarieöarna och det är varmare och stabilare väder till att börja med. Eftersom det är ett öken land så regnar det typ aldrig där. Redan det är ju perfekt! Sen har dom ju byggt upp det till en lyxig, ren och trygg plats. Allt där är värdens största 🙂 Du hittar värdens högsta hus, värdens största köpcenter, värdens lyxigaste hotell o.s.v Det finns till ex ett hotell där som fått 7 stjärnor fast 5 är det högsta möjliga 🙂

Folket där är jätte vänliga, det finns knappt någon kriminalitet, du behöver aldrig vara rädd att nån tar din handväska som ex. Där är massor att se eftersom det är en rätt stor stad samtidigt som du kan ligga på stranden och sola. Jag gav Dubai smeknamnet mini New York. Det är blandning av NY och Miami tycker jag 🙂 Mycket stora fina båtar längs med kanalen och höga hus i mängder.

Nackdelen är väl då att det är lite dyrare än andra resmål. Men för oss finländare är det inte dyrare än här hemma. Sen den andra nackdelen för vissa är att man får inte tag i alkohol där. Inga butiker säljer det och nästan inga restauranger säljer det. Endast fina hotell som Hilton kan servera i deras egna restauranger. Men inga ute serveringar har alkohol. Vi hittade en som hade och det var på ett speciellt ställe.

Så jag tycker det är väl värt att besöka, åtminstone får man se en hel massa otroligt fina saker.

bild 1, 2 & 3 en allmän strand, 500 meter från vårt hotell.

IMG_1657 IMG_1667IMG_1670

Bilderna här under är från promenad gatan längs med Marinan där vi boddeIMG_1784

IMG_1785IMG_1688

Här var en plats vi hittade som man fick alkohol. Men då fick man inte äta tillika

IMG_1757

Värdens lyxigaste hotell

IMG_1767IMG_1777

Värdens högsta hus som inte rymdes med på bilden

IMG_1795 IMG_1808

Bredvid värdens högsta hus fanns värdens största köpcenter var det varje kväll ordnades en vatten show. Såklart var det åxå värdens högsta vatten strålar som sköts upp där 🙂 Inne i köpcentret fanns det vatten fall, ishockey rink, aqvarium plus 100 tals butiker och restauranger

IMG_1804 IMG_1814 IMG_1806

Vi åkte ut med en båt för att kolla in det kända Atlantis hotellet som ligger längst ute på ”palmen”. Palmen är lagad av sand mitt ute i havet och mönstrad som en palm, därav namnet. IMG_1717

Några bilder av staden från havet sett

IMG_1705 IMG_1726 IMG_1708

Så besökte vi åxå ett annat köpcenter som troligtvis var andra störst i värden för vi lyckades tappa bort oss i det 🙂 Det innehöll b.l.a ett skidcenter!!!! Som bestod av pulka backor, flera banor för slalom och is grottor. En hel våning med spel av olika slag,karuseller, bowling, ja ALLT i nöjjes väg!! IMG_1696

Vet inte vad ni tycker men på mig imponerade det i alla fall!! Dubai har satsat hårt på att bygga upp ett så här fint ställe så jag hoppas så många som möjligt får uppleva det!

Annonser

4 reaktioner på ”Dubai resan

  1. nå alltså visst är det dyrare hotell där än ex kanarieöarna, men det är för att det säkert inte finns sämre än 4 stjärniga hotell 🙂 aurinko matkat hade billigaste hotellen men då bodde du på jätte dåligt ställe, långt från allt. Vill du bo centralt och nära stranden så finns det inga dåliga hotell. Vi sökte vårt hotell själva, vi köpte bara flyget av aurinkomatkat. Flyget skulle jag inte säga kostar något mer än till andra ställen på samma avstånd. Så det är nog hotellet som avgör! Sen lönar det sig att söka sista minuten flyg å hotell!

    Gilla

  2. Åh, ser helt underbart ut! Vill verkligen åka till Dubai någon gång men jag har fått för mig att det är dyrt att åka dit samt att bo där – har jag fel? Betalade ni dyrt för föyg och hotell eller klarade ni er någolunda billigt undan? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s