Första Juhos träning ute!

Igår eftermiddag /kväll var jag till Broby och red lektion för Juho ute på Brobys stora ridplan! Mycket roligare än att rida i manege. Jag förstår ärligt sagt inte varför man tvinnar inne i manege den här tiden när man kan rida ute. Det är många som gör det fast plan är i gott skick.

Timmen gick ut på att hoppa banor, som Juho sa att nu då tävlingarna har börjat är det lika bra att öva banor, teknik tar man sen på vintern. Vi värmde upp på 3 st galopp bommar som låg rakt genom banan, där skulle vi göra övergångar mellan bommarna och varannan gång komma hela vägen i galopp, vart annat varv i höger vart annat i vänster.

Det fanns två hinder på plan som hade något under sig, ena med en grind och andra med koner. Nova hoppa allt! och ju mera höjd det blev destu bättre hoppa han. Så länge hindren är låga så drar han och springer lite iväg, Men genast då dom blir närmare metern så är han hur lätt som helst att rida. Första hela långa banan jag hoppa var helt perfekt, jag bara satt och åka kändes det som. Sen sa Juho att hoppa den nu en gång till fast det gick bra, när jag nu är här! Då var han redan lite slöare i galoppen så på sista hindret tänkte det gå tokigt, det skulle vara 5 språng från kombination till oxern men Nova tog det på 6 och det sluta med att han braka rakt in i hindret. Jag tänkte falla av men jag hölls där på något konstigt sätt. Vet inte varför han inte hoppa av egentligen, nå inget värre hände och när vi tog linjen med kombination och oxern på nytt så hoppa han det jätte fint igen!

Han är så härlig att hoppa med nu när han hoppar avslappnat och villigt! På Söndag tror jag att jag sticker iväg och tävlar med honom, en 80 bana bara för att se vad han tänker hitta på!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s