Proud owner

så där helt i sista minuten bestämde jag mig för att åka med Stella och Elli till ett stall som ordnade löshoppning här i närheten. Det var Ida som tipsa om det för någon dag sen, jag kollade upp om Monica kunde komma me oss och sen bestämde jag mig för att fara när både Ida och Monica kunde komma med mig. Lite nervös var jag för hur dom skulle åka transport första gången. Men tänkte som så att bättre att första gången är nu än sen då vi skall till kyvyt esiin. Då sku man ju inte ha råd med felsteg. Monica åka med i trailern första kilometrarna inne med flickorna, men dom åkte jätte fint! Groparna i sand vägen hade dom inte gillat, men annars var dom lugna. Väl framme fick vi vänta en tid för banan var inte färdig byggd, så vi gick runt i manegen medan dom byggde. Dom var båda två helt coola med situationen.

Stallet ligger i Mårbacka och drivs av hoppryttaren Marko Väänänen och utställnings domare och utställaren ….som jag inte minns vad heter?…Ida?? 😄

I allafall så är jag så stolt och glad för all positiv kritik jag fått idag av ovanstående namn. Jag kan knappt tro det här är sant!. Elli skötte sig exemplarisk och var faktist den som fick bättre feedback än Stella. Utsällningsdomaren blev faktist kär i henne 🙂 han sa att hon är jätte fin i exteriören och har jätte fin benställning. Dessutom gjorde hon löshoppningen lugnt och med en jätte bra hoppteknik enligt Marko. Dom tyckte jag borde åka iväg till hippos utställningar med henne, men när jag berätta att hon inte stamboksduglig så mena dom att då är det ingen ide. 

Förstå hur dumt det här systemet är, här har jag en fin häst men som är bara skit för att den inte har rätta papper!! Jag vet att hon är fin, monica vet det och vi ha alltid vetat att det blir bra föl av Ellu. Jag mena hallå annars skulle ju inte wegelius och Ellus ägare lägga ner massa pengar på att få föl av Ellu om dom inte visste viken stjärna den hästen varit i sina dagar. Det att hon nu ser ut som hon gör och har massa krämpor betyder inte att hon är en dålig häst!

Nåja lite sidospår här, men vad jag menar är att tänk hur mycket fina hästar finland kanske går miste om bara för att se snett på allt annat än Fwb.

Stella var den idag som hade lite bråttom i löshoppningen, men hon visste exakt vad hennes uppgift var endå. Hon hoppade med en bra bakdelsteknik hörde jag en säga. Dom tyckte åxå hon var rätt stor, ingen jätte såklart men sa att 165 cm blir hon nog.

Marko gillade henne, han sa genast att hon är vacker och klok. Men det va inte bara Stella och Elli som fick beröm, jag fick åxå. Över det att dom är mycket fint musklade och väl hanterade. Dom sa att det är en fröjd att se unghästar som är så mycket hanterade som dom här. Jag visste inte tills sist mera vad jag skulle säga, det bara vällde beröm över mig och jag sa ba oj kiitos kiitos hela tiden ☺️

Å nu vill jag i min tur berätta åt er att Monica har varit till stor hjälp och deltagit i mycket av flickornas uppväxt. Så hon skall åxå få en del av allt beröm. 

När man får höra sånt här blir ju såklart vem som helst glad och jag tycker jag måst få dela med mig här om allt jag fått höra. Jag vill inte verka stöttig på nå vis men visst har jag väl rätt att vilja berätta ?😘

Lastningen hem gick bra, elli tog några minuter på sig att gå in medan stella kom raka vägen. Sen åka dom igen jätte fint hela vägen. Så jag tror inte dom fick någon dålig första erfarenhet av deras första resa.

Vad som nu kommer bli intressant är ju såklart vad dom kommer få för poäng på kyvyt esiin. Vad jag vetat hela tiden men som jag nu fick bekräftat av dessa herrar idag är att har du fel efternam när du kommer in i ringen är din häst inte intressant. Och ännu mindre om hästen inte är fwb och ännu mindre om den är papperslös. Så jag hoppas innerligt att dom faktiskt ger min fliclor en shans och inte dömmer dom förrän dom sett va dom kan. Jag är jätte jätte glad att jag åkte hit idag. För nu vet jag att dom inte är bara skit OM dom får dåliga poäng på kyvyt esiin. 

Stort tack till Ida och Monica som kom med mig och dessutom är vittnen till att jag inte drar allt detta från nattmössan. Och Ida har allt på film så bara jag får dom av henne så kommer jag såklart lägga upp det här.

Klockan har ändrat till sommartid och kvällarna är nu härligt långa och ljusa. Känns konstigt att gå ut och göra kvällsstallet nu. Jag har en kort natt bakom mig med 5timmars sömn ( fira en 30 åring inatt) och varit på jobb på dagen före vi åkte iväg till Mårbacka så tänker fixa stallet i vanlig tid, men fr.o.m imoron skall kvällsstallet göras lite senare än vad det gjorts vintertid. Jes sommaren närmar sig!

Annonser

10 reaktioner på ”Proud owner

 1. Klart man får vara stolt över sitt livsverk. Jag skryter med mina med, är det någon som inte kan leva med det, är det inte mitt problem 😉

  Gilla

 2. Både du pch Monica ska vara så stolta! Jätte roligt med så fina lovord av sakkännare – pch du får nog skylta med dem bäst du vill, det är ju kvitto på allt arbete! Oj så roligt, ser så fram emot dlickornas framtid – de kan ju bli vad som helst 🙂

  Gilla

 3. Roger Lumberg, som är hippos (exteriör) domare och fått många priser som bästa uppvisare på utställningar! Såjo, du ska nog vara stolt över dina tjejer, som betedde sig SÅ JÄKLA duktigt!!

  Gilla

 4. Prowd owner e va du ska vara 🙂 Detta hela känns så bra då så många funderat va fan vi hållit på me då vi betäckte Ellu 🙂 Skål för oss o fina hästar!

  Gilla

 5. Det är mycket fint att höra hur fint unga häster du har. Grattis! Du har gjort ursnygg train med dina unga häster! Ursäkta mig om jag har skrivt fel. 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s