sadel och flätor

Nu börjar jag ha utrustningen på det klara för alla hästar, jag fick hem två sadlar i veckan som ena är tänkt åt Nova. Den ena är dö snygg men för stor för mig, så den kommer jag sälja. Den andra passar mig mycket bättre, prövade rida i den idag och den fick godkänt. Måste ännu kolla hur den är att hoppa med bara. Elli har en lite äldre brun Pessoa Paris som hon får ha så länge den passar. Martingal är det enda jag väntar på just nu, har sökt över hela nätet, ordagrant, för att hitta en med snabb lås och rätt färg. Det finns nog av dom där martingal bröstorna men dom kan jag inte tåla. Allt för besvärliga att klä på 🙂 Hittade nu en i Sverige som inte har kundkrets i Finland såklart. Så nu väntar jag på att få svar ifall dom kan fixa hit den endå!

Tog en halv rutten bild på Nova med sitt träns och sadel idag. Bara han skulle börja bli lite svartare småningom så tror jag han blir jätte fin i färgen! Så här ser det ut nu!

unnamed (37)

Monica har varit här på dagen idag och flätat flickorna, jag skulle vilja ha dom flätade på kyvyt esiin. Hon gjorde två olika modeller och bad mig välja vilken som är bättre.

unnamed (38) unnamed (39)

Eftersom dom båda har så fruktansvärt mycket man så tycker jag det blir snyggare med den första flätan, alltså den som är på Stella! Jag minns för två år sedan när vi var på kyvyt esiin med Stellas mamma att alla hästar var så fint friserade och med kort päls. Jag tänker inte rycka manen på mina förrän efter sommaren så därför blir flätning ett bra alternativ! Att dom har massa vinterpäls kvar kan jag inget göra åt. Även om jag skulle vilja klippa dom båda två 🙂 Dom får helt enkelt bara se ut som två troll! Dom är ju faktiskt bara 2 år ännu.

Annonser

4 reaktioner på ”sadel och flätor

  1. Om du Heidi vill ha dom knoppade fast de har långa manar så kan man liksom rulla upp flätorna till knoppar å sy dom så dom hålls ihop. De e jätte snyggt å det tar inte så mycket längre att göra än vanliga knoppar. 👍De sku säkert åxå se jätte fint ut på båda. Franska flätan är fin åxå men den blir rätt så lös och ”bucklig” om hästen sätter ner halsen eller liksom sträcker ut halsen.

    Gilla

    • Franska flätan var int så vacker imorse mera. Kan nog va vi får skita i den jo å slå på knoppar. Det e bara att jag kan inte sy, bara laga med gummiband. Så måst höra va Monica är beredd att göra. Vi måst laga de idag eftersom monica inte kan komma me imorgon.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s