Kyvyt esiin del 1

Första omgången klar! Idag hoppade dom endast, nästa gång blir det hoppning och steg. Det här för att dom oftast är lite nervösa och spända första gången. Nästa gång hoppas dom på att hästarna skall slappna av lite och visa sina steg bättre. Dom fick inte heller nu några poäng, det får dom först nästa gång. Nu fick jag bara ett papper hem med bokstäver A -I.

Där kunde domaren kruxa i vad hon tyckte om fram och bak bens tekniken, rygg och sammarbetsvilja o.s.v. Både Stella och Ellis kryss var alla mitt i mellan A och I. Så alltså inte något super men heller inte dåligt. Förrutom Ellis avstamp som var lite mot sämre hållet. Dom skrev på sidan om att att hon hoppar kiva men med ingen speciell kapacitet. Stella igen var lite för ”trög” över hindren och lite för spänd, dock hoppade hon fint med ryggen och använde både bak och fram ben lika bra. Samma Elli hoppade fint med rund rygg och elastiskt!

Sen skrev dom ännu att Elli hade ”erittäin hyvä luonne”, alltså jätte bra lynne! och att Stella var lite epävarma/osäker.

När vi var på plats och stället såg jag absolut ingenting av hur dom hoppade, det fick jag kolla på här hemma efteråt på videon. Och visst håller jag helt med domaren, Stella var jätte trög idag, sammarbetsvillig men lite för off på hindren. Elli kunde inte ha sammarbetat bättre men hoppade inte alls lika fint som hon gjorde då vi övade. Hon tyckte mera om att springa och showa efter hindren 🙂 Så visst hoppas jag att dom både är lite bättre på hindren nästa gång, Det här var inte deras bästa hopp dag tyvärr. Allt annat gjorde dom perfekt. Jaana som var med och höll i den häst som inte hoppade sa att dom båda stod jätte snällt och lugnt, tack Jaana för hjälpen. Och tack KIITOS Liisa som hjälpte mig inne i ringen så att det löpte smärtfritt!

Det enda jag egentligen tyckte olika var hur domaren bedömde hur hästarna sammarbetade. Hästen före oss var inte alls med på noterna, den gav inte fast sig och skulle inte till hindren, endå fick den lika poäng som mina på sammarbetsvilja! Och det tycker jag var fel för både Elli och Stella kunde inte gjort det bättre. 😦 Kolla själv på videon.

Annonser

8 reaktioner på ”Kyvyt esiin del 1

 1. Elli har växt!!!!
  Jag tycker båda hoppar bra. Stella hade kanske inte samma drive som vanligt riktigt. Nog ser man ju att de är spändare än de är hemma men vad annat kan räkna med att två åringar kan vara på en totalt främmande plats.

  Gilla

  • Det är lite så att jag glömmer bort hur unga dom är ibland. Å sist och slutligen så fast det går dåligt så har det endå varit en tusans bra övning! Å fast dom inte får 10 poäng för deras teknik så kommer dom nog duga som hopphästar åt mig! 🙂

   Gilla

 2. Det ser ut som om båda sku titta i spegeln efter första varvet, kanske spegeln e farlig o de e därför dom båda int hoppa lika fint som senast? Speciellt Elli, hon brukar ju kuta iväg genast efter hindre glatt o spexxa, nu ser hon mera ut som om hon sku va lite till sej o springer undan o sneglar hela långsidan bakåt när hon kommer mot dig? Men dom sku ju inte kunna betee sej bättre 🙂 duktiga flickor!

  Gilla

  • Ja jag vet int, någo var det som var spännande. Hoppas bara dom nästa gång känner igen sig och slappnar av! Men som domaren sa, dom e bara två år så man ska inte vänta för mycket.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s