Hoppning och galoppbanan

Jag har hunnit med en hel massa sen Söndagen känns det som fast de bara gått två dagar. Igår hoppade jag hemma, jag hade byggt upp en jompa serie som hade låga hinder i början och sista hindret var 1.10 cm på ena långsidan, på andra långsidan hade jag en kombination med 2 steg i mellan. Första hindret var lite lägre medan det andra var 1.10 cm. Började som vanligt med Pampas som är lätt, det gick bra, stegen passade fint och han hoppade lugnt. Med Nova var det inte riktit lika lätt, shit va dålig han var igår 😦 Inte bara det att jag inte på något vänster fick avstånden att stämma så smällde han i  alla bommar. 1.10 pystyn kom han knappt över, han fällde den med frambenen och försökte inte ens hoppa. Vi måste börja hoppa lite mera höjder nu så han får upp benen! Jag trodde jag hade allt på film, men tyvärr har batteriet tagit slut så allt på Nova som jag trodde jag filmade finns inte..

Börjar ni bli trötta på mina filmer redan? 🙂 det är så roligt nu då jag kan det här med att fixa ihop filmer så gör det hela tiden! Har inte ens visat alla åt er som jag gjort 🙂

När jag ridit klart mina hästar hade jag rid date med Marie, ni vet Marie Marie!!!?? Yee Marie is back…för en tid i allafall..nåja men jag på Pippi och Marie på Ellu stack vi ut i terrängen runt Valtonens ( en runda som vi kallar så) Pippi var en skit stövel halva vägen, hon var trög och motvillig och skulle vända hem hela tiden, en gång vände hon 90 grader om och rakt på Ellu!! Men sen lätta det och vi galopperade en lååång sträcka med kontroll!!!

Idag sen då så bar det av till galoppbanan med Nova, Tuikku, jag och Kirsi. Kirsi ville prova rida Tuikku på främmande ställe och undrade om Nova kunde komma med som stöd. Nova som älskar att galoppera och inte fått göra det på väldigt länge tackade inte nej. Lite trist väder var det ju idag men det märkte vi inte av väl där framme, Nova var så i esset och Tuikku var hur lugn och snäll som helst. Den hästen har ändrat radikalt senaste månaderna! När Tuikku kom var han värdens känsligaste, nervösaste och räddaste häst och nu är det inte mycket som berör honom. Vi värmde upp på en ny- lanad bana, den var i super skick för att galoppera! Efter ca 5 varv släppte vi låss och lät dom springa så hårt hovarna bar. Nova snabbt och Tuikku lite mindre snabbt 🙂 Stackaren hade inte en chans att hinna med. Men det störde inte honom heller utan han galoppera på i egen takt hur nöjd som helst. ”Gamla” Tuikku skulle ha stuckit iväg o -kontrollerat och sprungit tills han själv valt att stanna! Men inte idag mera! Kirsi har fått honom under kontroll! Fint jobbat där!

Liisa var med oss åxå och både filma och fotade. Kirsi red med kamera på huvudet så det lär skall finnas en hel del material från idag. Uppdaterar då jag får det!

Annonser

2 reaktioner på ”Hoppning och galoppbanan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s