Kyvyt esiin del 2

Igår eftermiddag var andra delen av kyvyt esiin, Ciina och Ida kom med mig. Vi gjorde som senast och tog in båda flickorna i manegen samtidigt. Men nej nu fick vi plötsligt inte göra det, nu skulle ena vänta utanför. Just snyggt!!! Kunde dom inte ha haft oss att göra samma senaste gången då. Nu blev dom ju bli helt hysteriska när man skall dela på dom. Det blir ju helt ojämn bedömning, jag mena antingen båda gångerna med sällskap el så båda gångerna utan!

Stella hoppade dock bättre så här, eftersom hon var lite uppskärrad så var hon inte lika trög på hindren som senast, så hon fick 7,5 för hoppningen. Tyvärr var det inga poäng den här gången heller som jag trodde det skulle vara. Det är kanske först åt 3 åringarna dom ger poäng.? Nu fick dom bara poäng för hoppningen i helhet och samma stegen. Sen var det som senast bokstäver som det var kryss i. Där låg alla kryss i mitten igen, något låg mot bättre hållet. För stegen fick hon bäst för sin trav, vilket inte alls förvåna mig då hon har en flygande trav, skritten var bra men galoppen blev pannkaka, hon korsgalopperade det lilla vi fick henne att galoppera, hon bara trava fullt hela tiden. Så 7 poäng för stegen! Så med andra ord helt bra!!

Men så va det Elli..va tror ni raser prinsessan gjorde när hon blev ensam, jo hon hoppa nog helt snällt men herregud med sån fart… Så hoppningen sket sig totalt, hon kom lätt över 1.10 cm nog men hon hoppa inte uppåt alls utan rakt över det så hon använde ju varken ben el ryggen korrekt. Sammarbetet funkade som tur endå men poängen blev 6,5. Stegen fick hon precis som Stella bra för skritt och trav men galoppen gasa hon ju på igen allt för hårt så det var lite svårt att bedömma. Ni vet svansen på ryggen och halsen så upp som det går så bedöm nu det sen… 7 för stegen hon åxå!

Men en super bra övning och upplevelse för flickorna och jag är glad att vi var med! Jag vet ju att dom kan bättre än så här så jag bryr mig inte om hur det gick egentligen, klart det skulle varit kul om dom visat sin bästa sida såklart. Men  jag behöver inte en häst som får 10 poäng för sin hoppteknik, vi kommer nog över hindren såhär åxå, vi skall inte tävla i 1.60cm  klasser 🙂 Båda två går nu in i trailern utan att blinka och reser jätte bra. Nu skall vi lägga hoppningen på hyllan tills hösten och koncentrera oss på longering och annan motionering fram tills det blir sommar lov!

Det blev ingen film den här gången eftersom vi hade fullt upp vi två som var inne i ringen tyvärr. Men lägger en bild från galoppbanan istället så blir det inte helt bildlöst!

unnamed (32)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s