Evitskog 90 cm

Idag var det inomhus tävlingar i Kyrkslätt. Hoppade 90 cm igen. Vi hoppade för första gången en mur och så hoppade vi ett hinder med smile gubbar under och flera hinder med plank. ALLT utan att titta på något. Dessutom hoppade han dom hindren bäst som hade något extra. Det var två linjer på båda långsidorna med 4-6 språng emellan, det vill säga någon häst tog det galant på 4 medan någon på 6!!!??? Jag trodde jag skulle hoppa det på 5 men nej det passade inte vår fart, inte heller 4. Jag red för sakta för att få in fyra och för hårt att få in fem…Vi klarade dom endå men ena hoppet blev lite fult. Sen i omhoppningen på en böjd linje blev det kanin hopp över ett vanligt räck. Jessus vi kom tokigt och jag visste inte hur jag skulle hålla mig kvar som han hoppade! Men vi klarade även det utan att fälla! Vi tog oss igenom hela banan så att vi kom till omhoppningen och där fällde han sista hindret. Det var sen HELT Novas fel för vi kom helt bra på det. Så det var han som borde lyft hovarna bättre. Alla andra fel tar jag på mig! När vi åkte från tävlingsplatsen var jag placerad som 7.de men då var det ännu 6-7 ryttare kvar. Jag räknade med att inte få rosett då säkert någon skulle hoppa en dubbel nolla så vi åkte hem. Får se då resultaten kommer hur mångte jag blev sen sist och slutligen. Det var 30 med i klassen så det kan inte varit många dubbelnollor om jag med 0-4 skulle ha placerat mig när över hälften hade hoppat!

Men vilken inställning Nova har nu! Han bara far fast det är hurdana hinder som helst under oss! Det är så skönt att inte behöva stressa över vart eviga hinder och fundera att skall han hoppa? kommer han att stanna? Nästa gång tror jag det blir en 95 cm bana för att sen gå till 100 cm! Men det här endast om han fortsätter hoppa säkert!

Med mig hade jag min duktiga ”häst skötare” 🙂 som för ca 10 år sedan inte ens rörde i en häst! Nu klara han av att vara med på tävlingar, t.o.m med Pampas!

unnamed (36) unnamed (35)

Filmen är igen väldigt suddig, telefonen klarar inte av inomhus ljuset, och varje gång glömmer jag att ta med riktiga kameran. Så bjuder på denna urusla video igen!

Annonser

2 reaktioner på ”Evitskog 90 cm

  1. Nova har kommit så långt, tänk så han ha mognat! Så skönt att han äntligen börjar bli den häst han faktiskt har kapacitet till att bli, jee! Sådan ridkänsla han gav mig då när han ännu var lite krånglig – kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara idag! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s