Fredag och lördag

igår var jag så färdig att börja klaga på vinden som aldrig tycks ta slut, idag som tur har det ju varit fint och varmt så jag har inte behövat. Från början skulle det ju regna idag men är nu flyttat till söndagen, senast jag såg. Det betydde att jag bytte bort pojkarnas lediga dag från idag till imoron. Hellre rider jag i fint väder än i regn. Så pampas fick göra lite jomppa övningar på plan med cavaletter och små hinder. Om det blir att fara på juhos träningar på onsdagen så måst vi öva lite före 😀, pampas gillar inte gramatiken men nu gjorde han det fint. Han tycker bara om att hoppa inte allt där emellan ..

Nova hade jag tänkt fara i terrängen med en halv timme, det började bra, tills vi kom till galoppen på åkern. Det sket sig totalt, jag red i två timmar, i nästan enbart galopp. Säger det er något? Han ger sig fan inte den hästen. Vad jag vill är alltså att jag skall kunna sitta ner i galoppen och koppla av. Inte sitta där och studsa och bromsa i ett. Hur kan det va så svårt för han? Nu blir det nog grammaner en tid frammåt i terrängen, jag är rädd att han skall få ont i ryggen och dessutom har jag inte tid att rida två timmar varje gång för att få han å funka. Inte bara det, efter ridningen skall han skötas, samma utrustningen som är svettig. Idag fick hela hästen ett bad och fick stå inne tills han torkat. Så 3 timmar har gått åt nova idag. Mina planer på att städa alla hagor utanför sanden sket sig ju kan jag säg. Jag städade pippi och ellus hage på morgonen men har två kvar ännu. 

Jag har åxå varit ut med ellu och elli längs med vägarna. Vi red ca  2 km bort från stallet och sen tillbaka. Elli är av någon orsak rädd för djupa dikes kanter, hon har alltid varit och jag vet inte varför. Det är jätte svårt att få henne och gå nära vägrenen, men annars gick det bra.

Igår märkte jag att den minsta av alla kaninbebisar var på rymmen. Jag fick fast den och satt den tillbaka i buren, en timme senare va den ute igen. Jag fick låsa in den i en bur över natten och imorse flyttade jag alla bebisar och mammorna till ena lilla uteboxen. Där får dom vara nu tills min nya kaninbur är färdig. Jag märkte dessutom att den lilla bebisen åxå har något fel i ena bakbenet, den släpar det. Trolitgvis förlamad så den har antagligen stött ryggen el blivit ikläm 😓 jag hörde mig för och den borde inte ha ont men inte kan man ju ha en sån kanin endå så tja ni vet vad som väntar den.. Vet bara inte hur man skall gå till väga..😓
Gårdagens terrängrunda med nova var lugn, vi lekte troll, gick omkring i urskogen samt lite trav längs med vägen hem.

  
Gårdagens lunch ( kl.17) som jag dela med syrran. Mmm va gott det va. Ni har väl annars inte missat hennes hunkydory lagertömning som är i kraft ett dygn? Tar slut i kväll runt 22 tror jag.

  
Pojkarna fick njuta lite utan täcken idag. Nova fick sitt tillbaka på efter ritten.

   
 

Ena hagen klar städad..alltid något 👍

  
Nää vet ni vad, nu går jag ut och städar en hage ännu, jag har en timme på mig förrän kvällstalle’ jag hinner nog!

Annonser

4 reaktioner på ”Fredag och lördag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s