Valborg

Glad vappen ni som skall fira, själv har jag precis kommit in från stallet.( 20.30). Jag har jobbat idag igen så klev upp på hästryggen först  18.30. Före det kom Ida och räddade min han kanin, hon tog hem den till sig så jag slapp bekymret med stridande kaniner! Skönt att veta vart den flyttade! Bara en av dom små kaninerna blir tillräkligt gamla så skall hon ta en pupu till som sällskap åt Simba, (som hanen skall heta ) i skillda burar men så dom har sällskap av varann!

Med Nova red jag cavaletti övningar på en stor volt. Travade först över dom på volt och sen i galopp. Sen lade jag till ett litet hinder på ena långsidan så jag efter volten styrde rakt mot det. Mest bara lite övning att få han och lyssna och att korta och länga stegen mellan cavaletterna. Vi gjorde motsvarande övningar på senaste Juhos timme, där gjorde han det inte särskilt bra men nu idag gick det fint. Jag måst nog bara säga det här nu, men Nova funkar bäst när jag rider honom på mitt sätt, lite slappare och med lite skoj i det hela! Fast han funkar åxå på Juhos timme, el vems lektion som helst så är han inte alls lika glad och sammarbets villig! Tyvärr fast jag vet att det Juho säger är rätt och han vet vad han talar om så passar det inte helt min stil. Jag rider alltid hästarna med ganska ”chill” stil. Det vill säga dom skall lyda och jobba ordentligt men dom måste inte gå med nacken böjd när jag hoppar el rider till hindret, det är ok att stå upp lite i lättsits el att ha lite långa tyglar. Pampas funkar absolut bäst med att jag gör så lite som möjligt, försöker jag över böjja el över rida så stärvar han helt. Nova går bäst med lite längre tygel och att jag är lätt i sitsen. En del andra hästar jag hoppat har jag fått att hoppa bra med den här stilen åxå! Ibland funkar det bättre med less is more 🙂

Imorgon kommer Liisas tredje häst hit, den skall gå med Keni, igår flyttade deras lilla shettis ponni bort så det blir plats! Får se hur det skall funka! kommer ju själv inte vara på plats eftersom jag har tävlingar så jag hoppas den är så snäll som dom säger!

festa för min del åxå. Glada vappen!

unnamed (1)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s