Juho – Pampas

Nu var det äntligen Pampas tur att få komma ut och se sig omkring lite. Marie kom med mig för säkerhetsskull, när man inte vet med Pampas hur ivrig han kan bli. Hon hjälpte mig att sadla då han inte står stilla många sekunder, dessutom då det regnade igår så ville man ju få hästen klar snabbt! Regnet slutade som tur helt efter en liten tid av lektionen så jag slapp bli genomvåt.

Vi började att bara trava och galoppera över 2 låga cavalettin på volt, för att få hästarna att lyssna på skänkel och hjälperna. Pampas bara sprang och tittade omkring sig och lyssnade inte hemskt mycket på mig. Så Juho sa att galoppera honom lite i ordentligt takt och korta mellan varven så han får springa av det värsta. Vi galoppera många varv och galoppen blev bättre och bättre. T.o.m så att Juho blev imponerad av Pampas galopp. Jätte fin/bra galopp sa han flera gånger under timmen!

Sen fortsatte vi värma upp på hinder med bom – cavaletti- bom -> vidare till ett kryss och så tillbaka till cavaletti volten.

Vi längde banan lite efter hand så det kom fler och fler hinder med hela tiden. Tills sist då det var en hel bana höjdes hindren. Juho sa åxå att Pampas hoppar med fin stil när han är koncentrerad, men genast när han spänner sig glömmer han bort att hoppa med ryggen. Vid ett tillfälle under timmen kom det mera hästar till ridplan och då blev han pånytt spänd och tittade på allt annat än det vi gjorde. Det blev lite korsgalopp och stappel med benen men roligt nog så hoppar han allt och gör som man säger fast han egentligen har tankarna på något helt annat..

Marie har filmat delar av timmen och jag har satt ihop det det till en enda film. Linda var här igår hela dagen så hon fick visa hur jag lägger till musik till videon. Låten passar perfekt till Pampas humör igår. Sprallig och uppiggande! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s