En helg med fint väder

äntligen lite vår i luften, här hos oss har vi tagit vara på det till fullt. Jag i stallet och Petri på gården (läs lagat på kaninburen) Med hjälp av sin pappa och bror har dom tagit ner träd, grävt grunden och fyllt upp tillbaka med sand samt fått stommen lagad!

unnamed (44)

På Lördagen var det dressyr för P&N och longering för Elli! Och så red jag Sasha för första gången åxå! Kände mig lika liten som på Remu, skänklarna kom just nedanför sadel 😄 Men hon hade väldigt bekväma gångarter och fast hon knappast kände mycket av mina ben så samla hon sig stundvis. Tror hon skulle vara lättare för mig att rida utan stigbyglar i en dressyrsadel så jag skulle komma runt henne. Men just nu kan man nog inte rida henne utan stigläder så det får vara för tillfället😄 Igår hade vi med Ida bestämt att hoppa, Nova,Pampas och Pippi. Jag byggde upp en bana med vatten mattan, tunnorna och en kombination med grindar under, allt för att testa med Nova! Jag började med Nova och då var ännu Monica och Ellu på plan. Tur så kände hon för att fota medan Ellu fick äta gräs, då Ida inte ännu hade kommit. För jessus vilka bilder…Efter att jag värmt upp på en cavalett styrde jag mot tunnorna. Nova gick inte ens nära dom, så jag slog till genast en par tre gånger med spö och så tog jag det pånytt. Han hoppa! Jag tog det flera gånger om och om igen och sen raka vägen mot vattenmattan. Vi kom över, båda två! Jag klappa och berömde allt va jag kunde och det blev rodeo några varv runt plan före han stannade! Sen samlade vi oss och tog det pånytt! Lika fint den här gången! Hoppen över tunnorna är allt annat än vackert och den här bilden är väl dagens fulaste! Men vi hoppar med mariginal i alla fall! :=) unnamed (39)

Sen har vi då en till bild som han överhoppar lite och kolla svansen!!! står rakt upp! Han är åtminstone rörlig i ryggen 🙂  unnamed (36)

Bild från vårt rodeo varv! unnamed (37)

Å så några lite mer vanliga, tråkiga bilder unnamed (23) unnamed (24) unnamed (30) unnamed (35) unnamed (38)unnamed (34)

Pampas var nästa i tur, efter att ridit Nova så kändes allt så jävla lätt! Även om Pampas var jätte trög när jag värmde upp så hoppade han bra. Skall försöka ta med honom på nån tävling snart! Fotona är tagna av både Ida och Monica! unnamed (41) unnamed (20) unnamed (32) unnamed (33) unnamed (40) unnamed (42) unnamed (43)

Sen då jag skulle fungera fotograf med Idas kamera så lyckades jag inte få till en enda bra hopp bild på Pippi och Ida. Nå oberoende så gick det jätte bra för dom. Pippi skötte sig exemplarisk och Ida rider henne jätte kiva.

Efter att vi hoppat klart tog Ida ut Sasha och tömkörde henne över cavaletter, då passade jag på att lägga Stella och Elli i gräs hagen. Det är nästan omöjligt att gå från handen och beta med dom, dom bara går omkring och väljer det bästa gräset och snusar och frustar! Dom har lixom inte ro att äta när dom är i band, det betyder ju att man skall promenera då!

Dom fick vara där så länge dom inte härjade, det var ca halv timme 🙂 Jag hann precis bygga upp lilla hagen under tiden, som varit nerplockad sen vintern. Det är tänkt att Lalle får gå där tills dom sen går ut på bete.

Nu idag skall jag först fara och jobba några timmar, sen skall jag rida och sen måst jag börja fixa på Pampas bete. Tänkte låta han gå ute på nätterna i den hagen! Bara jag skulle få maskmedlem som jag beställt för länge sedan! Vill få dom avmaskade före han går ut dit!

unnamed (46) unnamed (45)

OBS. Pippi är inte med på första filmen fast det står så..

Annonser

2 reaktioner på ”En helg med fint väder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s