Hur dagen vänder

Söndag och tävlingsdag! Vaknade och var fem före att stryka mig från tävlingarna då jag var tröttare än trött, nu lite eget fel då det blev sent igår. Men hade noll iver att fara. Men visste ju nog innerst inne att jag måst åka, jag måst få öva med Nova hoppa 90 och sen 100cm. Så kl 09.30 plockade jag bort Nova från gräs hagen och tvättade honom. Han blev jätte stressad och betedde sig som en 3 åring. Medan jag var in och byta kläder kopplade Petri fast trailern. Jag fick höra att Chevan inte laddar att jag kan inte fara med den när jag kom ut. Jag sa att jag far endå, jag kör så långt jag kan och ringer pappa och ber han hämta en bil åt mig på vägen. Att ta Volvon var inget alternativ eftersom det skulle komma några och se på den för eventuellt köp senare på dagen.Så som jag sa, jag ringde pappa och bestämde träff i Malmkulla. Tur var jag i god tid så vi skulle bra hinna byta bilar! 5 km före Malmkulla när jag körde om en Söndags körare och gasade lite kraftigare började Chevan ladda igen 🙂 Härlig bil!.. Lite gladare fortsatte jag färden mot Hangö.

Jag var framme i god tid och kunde gå banan tillika som dom som skulle hoppa 80cm. Det var alltså samma bana i 90cm. Tur det här då jag var ensam, skulle blivit knepigt annars. Kollade en par ekipage som hoppade 80cm före jag tog ut Nova, värmde upp sakta och länge. Nova var inte alls med på noterna och bara tjura och vägra hoppa första uppvärmningshindret!! Jag blev så arg att jag slog till med spö flera gånger på halsen så han verkligen blev paff. Jag sa att nu räcker det, nu hoppar vi! Paff blev han och fungera gjorde det för sen var det en helt annan häst under mig. Vi gjorde en jätte fin grund bana i 90 cm, verkligt nöjd! Medan omhoppningen tårade JAG på andra hindret så att han fällde bommen. Så vi sluta med 0-4 och andra placering.

Efter banan var det flera som sa att va fint han hoppade och fin bana. Jätte synd att jag inte hade någon med som kunde ha filmat! Men det kändes super så hoppas det såg lika super ut 🙂

Sen hoppade jag genast efter prisutdelningen 100 cm. Det var bara jag som red den klassen, Nova fällde första hindret men hoppade resten jätte fint! Lite synd såklart då första hindret var en lätt liten pysty, så inget han borde fällt! Så vi fick 4 fel. Endå fick jag en rosett för en fin bana! Höjden var inga problem idag, det kändes lätt som en plätt!

Hon som vann 90 cm klassen kom ihåg Nova som hingst och frågade av mig vad jag gjort när han hoppar så fint!? Jag svarade att han har alltid hoppat fint men man har inte fått ut det av honom under hingst åren. Hon tyckte det var jätte synd att vi fällde i omhoppningen då hon mena på att vi skulle bordat vinna med så fin bana! Det tycker jag var härligt snällt sagt av henne!

När jag satt mig i bilen och kollade telefonen hade jag fått ett mess att Volvon var såld! Yes! dagen blev bara bättre. Alltså jag gillade den bilen, vem skulle inte tycka om en bil med 300 hästkrafter under huven och lyx utrustad. MEN fast den var 4- hjuls driven var det ingen dragbil, det var en sportbil. Och jag behöver en dragbil till vintern då Chevan är sommar bil. Så Volvon måste bort! Därför är jag glad att vi fick den såld utan något i byte! Nu blir det att söka en kunnon dragbil till nästa 😉

unnamed (2)

Annonser

2 reaktioner på ”Hur dagen vänder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s