Tävling Lojo/ lastning

Vet inte om jag är nöjd el inte, för 90 cm gick åt helvete. ursäkta uttrycket. Och i 100 cm hoppa vi vatten mattan!

90 cm var faktist hemskt dålig bana, han vägra på 3:ans hinder, en oxer, bara för att han kan vägra. Sen vägra han ut oss på kombinationen som hade två steg i mellan. Den kan jag förlåta då det blev ALLT för långt för Nova att hoppa. Inte bara han, jag tro 2 hästar i hela klassen klarade den bra, och det var två jätte stora hästar. Det var alltså väldigt långt mellan rum, skulle jag samlat massor så kanske jag skulle ha kunnat ta den på 3 steg t.o.m.

Så den kan jag förlåta honom på för det passade verkligen inte alls. Och då kom vi helt rätt in! Jag hoppade banan till slut i alla fall. Men inget hinder kändes bra på hela banan och det var med mycket vemod jag gick in på 100cm banan.

Vi hoppa fint hela vägen till sexans hinder som var kombinationen, han fick helt klart obehag för den eftersom det inte gick att hoppa rätt hu vi än gjorde, så han stanna. MEN han hoppa den pånytt och det var duktigt av honom fast det inte gick bra fjärde gången heller. Som ni ser på videon kommer vi bra in och endå räcker inte det till! Sen var vattenmattan nummer 7. Den var bredare än den mattan vi har hemma men endå hoppade han utan att tveka! Jätte glad för det, t.o.m så att jag sa högt när jag red yeee,bra nova 😀 

Vi sluta på 8 fel eftersom han fällde hinder nummer 5 åxå. Han hoppade meters banan mycket finare än 90 och det är huvudsaken! Jag är nog nöjd men tillika lite fundersam över hur han är så ostabil nu. Jag hoppas det bara är vårkänslorna och att det försvinner snart! Igår höll han på att jaga Lalle ur gräshagen, han blev hingst igen och visade absolut hans fulaste sida…

När vi kom hem, jag hade alltså Monica med mig så tog vi upp Lalle och skulle öva lasta. När en gång trailern var framme så var det passlit. Vi hade räkna med att det kan ta en tid, men tji fick vi. Han gick in efter 3-4min. Visst satte han emot men utan bråk kom han själv in. Sen gick vi ut och så in tillbaka. Nu tog det 1 minut. Ut igen och in och nu kom han raka vägen! Så vi lämnade det där. Nästa gång tar det säkert en stund igen, men det här var ju redan tio gånger bättre än när vi sökte hem honom, då det tog en redig halv timme. Det har tagit nångång 4 timmar när dom lastat i Åbo!! Fick jag höra för en tid sen. Så om han nu varit hemma 4 dagar och går in efter några minuter så tror jag nog han kommer gå in om nån vecka utan problem. Så som det varit och så som det skall gå! Lalle skötte sig perfekt när jag red ut i terrängen ensam idag! Det har han åxå lär ha bråkat med i Åbo. Får se när det problemet kommer emot åt mig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s