Lösdrift el inte?

Nu då lösdriftshästarna flyttar bort, har jag ett beslut framför mig, skall jag ta in nya el fixa det till box igen? Det har funkat bra med hästarna, men annars inte så bra. Mest det att dom inte tar skötseln på samma allvar som jag. Så om jag vill ha en lösdrift som sköts av andra så måste jag hitta nogranna typer! Såna som respekterar hur jag vill ha det skött! Men hur vet jag om jag hittat såna? Att jag sköter lösdriften går ju åxå men då kan det nästan lika bra vara box.. Ett alternativ är ju att lägga två av mina egna på lösdriften!?

Enda jag sparar på det är en boxplats, och att inte behöva ta in och ut på dom, gillar inte egentligen lösdrift, det är mycket redigare med boxar..Torra periorder är det bra med lösdrift men här i Finland som vi har mest dåligt väder så njaaa.. Å så är det den kalla periorden igen, när hästarna är mera ute så kommer det mera skit ute, som jag sen igen inte får bort städad när det fryser fast under natten..

jeeesus vilka problem jag har. 🙂

Å sen till Lalle, blir han kvar el blir han såld? skall han ha en plats el inte! Måste lägga ut honom till salu nu snart och se om det finns efterfrågan.

Kan tänka mig hyra ut honom här i mitt stall åxå, så jag får hans boxplats betald, men tror det är ännu svårare än att hitta köpare!

Vad jag har ridit med honom nu så har jag inte stött på några problem,  men jag har inte hoppat ännu. Om det inte funkar så behöver man ju inte hyra ut honom som hopphäst utan som dressyr/terräng häst. Han är inte jätte lätt att rida men så skall man komma ihåg att han är bara 5 år åxå. Han är mycket stabilare nu och jag kunde bra låna honom åt en liten vuxen ryttare! Det måste vara en någorlunda duktig ryttare eftersom han behöver skolas vidare tillika som man åxå bara kan ha roligt i terrängen. Vet ni någon som skulle passa till Lalle så sprid ordet vidare!

Som riktit sista alternativ lånar jag ut honom på foder igen ett år, men det är bara om jag måst bli av med honom till hösten och inga andra alternativ finns.

11053044_10207276584863028_2734986699122983477_o

Annonser

6 reaktioner på ”Lösdrift el inte?

 1. jag tycker att det är en självklarhet att lösdriften skall städas varje dag! Ensak om man lämnar pisset och gör en bädd.. men bajset skall definitivt bort varje dag. Rent och snyggt skall det vara, lättskött också för den delen. Bäst vore ju om man kunde ha ligghallen/vindskyddet med gjuten botten så att man slipper kladd under regninga perioder..Sen behöver man ju ha relativt stor yta också och gärna både åkermark och skog..

  Gilla

  • Precis så tycker jag med! Tack vare vårt ostabila klimat krävs det mycket bra ordnat då marken blir mycket mer trampad av och ann på en lösdrift en i en hage där hästarna kommer in ti natten.

   Gilla

 2. Lösdrift så e ju det som dom flesta hästar mår bäst av i och med att dom får röra på sej dygnet runt:) det har vi konstaterat med våra.Dom flesta som har lösdrifter så städar inte bort skiten i tex. sovhuset på vintern då det isolerar utan kör ut det på våren/sommaren men det gör ju var och en hur den vill göra ,hagen tycker jag att dock ska städas alla dar.E ju absolut bäst att ha sand/sepel så hålls det torrt året om. Skulle vi bygga eget så skulle det absolut bli lösdrifter 🙂 De här e dock min åsikt 🙂

  Gilla

  • jag håller med om det att många hästar mår bäst så, mina dock mår bra så här att dom är mycket ute och inne på natten. MEN för att en lösdrift skall fungera enligt mig skall den vara STOR. Och helst med både skog och åker mark, kuperad terräng., olika underlag. Sen skulle jag aldrig gå med på att inte städa ”huset” på vintern, tycker det är ohygeniskt. Jag har så mycket bädd åt dom att varmt har dom endå. Jag kan lämna pisset men inte lämna det helt ostädat! Å jo som du säger, hagen skall städas dagligen, å det är det som är svårt då det är länge kallt ute, det fryser fast!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s