Rätt beslut

har precis ridit ut med Nova och fick klart att jag gjorde helt rätt som strök mig från Ypäjä. Den hästen är inte helt frisk i knoppen. Jävlar anamma säger jag. Det går inte ens att rida ut en vanlig runda som vi farit tusen gånger på utan bråk med den hästen. Han betedde sig exakt som han gjorde inne på banan i söndas. Kytta på allt och sku inte gå dit jag ba. Mina skänklar brydde han sig fan i och jag hade inge spö med så fick kämpa som satan för att få som jag ville. Huj sånt temperament han har. Gillar honom inte alls för tillfället. Dessutom är han tjock som ett dräktigt sto så nu blir det vinterhage för honom en tid frammåt. Det är slut på glans dagarna nu när man inte kan bete sig. Varför ska jag va snäll och låta honom gå på bete när han inte ger någo tillbaka. Tvärtom det blir ba värre. Kommer göra så att han får gå dit och äta me jämna mellan rum men annars e det vinterhage arrest.

Mest arg el besviken är jag på det att i vintras och tidiga våren kändes det så bra att hoppa honom och vi hade ett bra band. Vi kom överens, och nu pang är allt borta och jag förstår inte hur jag ska orka gå samma väg med honom igen. Allt i han skriker hingst, han är precis som för 2-3 år sedan! Det e bara så jag vill gråta.

Skall lägga upp ett gladare inlägg om vår resa me lalle och tuikku idag ännu. Det var en mycket lyckad trip så blir det lite bättre stämmning här…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s