Nova idag

gjorde samma terräng tur som igår bara att idag bättre förberedd. Sporrar och spö! Han var inte trevlig, men han var bättre. Vid halvvägs försökte han vända hemmåt, händer typ aldrig! Å när vi var på väg hemmåt blev han som värst, samma som igår. MEN det bästa med det hela är att hans dragkamp har försvunnit och han rusar inte! Jag får hans galopp reglerad med centimetrar. Ökar och saktar in med lillfingret!! Skulle han inte rycka och knycka och hoppa till och bli rädd för allt så skulle jag kunna rida med långa tyglar hela tiden! Det är så det är skratt retande, när ett problem försvinner kommer nästa.

Men alltså helt klart är det ju bete som gör honom knäpp! Så mycket har jag listat ut. Allt stirras och knyckas kommer av att han är på över spänn, och det är han för att han vaktar sin flock hela tiden och säkert sover för lite. Att han inte vill jobba beror säkert delvis på att han trivs bäst i hagen där maten är men åxå har han svårt att koncentrera sig på fler saker samtidigt!

Så det bästa skulle så klart vara att han skulle gå med en kompis, Tuikku i egen hage och komma in till natten. Det kommer dock inte att hända. Offrar inte hela min sommar för hans skull. SÅ viktigt är det inte för mig att tävla att jag gör det. Jag får nu bara vänta ut läge och hoppas det försvinner snart. Tills vidare är han i vinter hagen på natten, då vilar han förhoppningsvis mer och äter mindre såklart!

unnamed (6) unnamed (9)

Fotade Pampas när vi stod och väntade på att hans dam skulle anlända, här kör dom in på backen och Pampas visste precis va det var frågan om! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s