Tävlingar med Lalle och Nova

Lalle debutera sin första 50 cm klass idag, han har tävlat 2 gånger tidigare, ena var bom klass och andra kanske kryss klass el något liknande höjd. Lägre i allafall och det är 1,5 år sedan. Vi hoppa första gången oxer, som jag inte ens förstått att träna på hemma 🙂 Fast å andra sidan har jag ju inte tränat alls eftersom jag mitt i allt fick för mig att fara på tävlingarna 🙂

Inne i manegen var han väldigt nervös och spänd, han kunde inte ens gå över bommar, jag red fram länge! Han behöver jätte mycket framridning så han slappnar av. Jag hoppa om och om igen dom två hindren som var på uppvärmningen och tills sist började han lite känna sig hemma där.

Jag måst erkänna att jag trodde verkligen att vi inte skulle komma igenom banan. Men väl där inne så var Lalle mycket modigare än inne på uppvärmningen, och det gick över mina förväntningar. Han var faktiskt duktig!

Nova däremot var bra på uppvärmningen men på banan låste han sig IGEN helt och hållet. Helt vanliga hinder var skrämmande. Sen förstår jag inte hur jag kan ha en sån fruktansvärt dålig otur med Nova och våra banor, det är ingen skillnad vilken höjd jag tävlar så är det vatten matta i klassen, så även idag! Så det blev ju tvärnit. Lägger upp filmen här bara för att ni skall få se vad snabba svängar är! Fattar inte själv att jag hölls på, för han var redan på väg och hoppa av när han ändra sig!

Den som inte ridit araber vet inte vad kvickt är 🙂

Det här var ju för Lalles skull vi kom hit, Nova var bara med som stöd, Lalle fick nu öva på att stå ensam i trailern medan Nova hoppade och så fick han vara på nytt ställe med ljud och rörelse. Allt det här klarade han jätte fint. I trailern stressade han lite första 10 min när Nova gick bort men sen var det inget mer med det. Allt sånt här vill jag att funkar när man skall sälja honom vidare. Lastningen är inga problem, han går in som om det aldrig varit ett problem! Kan inte annat än berömma honom idag!

Så var ju Torres på tävlingarna åxå! Han har bytt ryttare nyligen och det gick inte så bra, tyvärr. Tror inte dom är riktit hemma med varann ännu! Men Torres har blivit så jätte fin! och stor! Svårt till säga men han är inte mycket mindre än Pampas, kanske en cm!? Ni som inte vet, så är Torres Pampas avkomma och Torres mamma var en ponni! Därför är jag förvånad att han är så stor! Men alltså väldigt vacker i kroppen! Det är jätte roligt att börja se avkommor på tävlingsplatserna!

Tack för idag Monica! Imorgon igen 🙂

Annonser

2 reaktioner på ”Tävlingar med Lalle och Nova

  1. 🙂 Nyt vastaan suomeksi. Hienostihan teillä menee ja Nova on todella nopea liikkeissään, mutta hyvin pysyit selässä. :O Ja Lalle on kiva (salaa kyllä toivon, että Lalle pysyisi kotona – anteeksi :D) Tosi mukavasti meni radan, vaikka jännittynyt olikin. Vastaavassa tilanteessa Tuikku olisi samanlainen, varmasti jännittyneempi vielä, mutta itseni tuntien en kykenisi samaan, antaisin varmasti periksi ja luovuttaisin, näin on käynyt kerrankin kun koin radan itselleni liian vaikeaksi.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s