Match show

Före jag går in på detaljer vill jag tacka Marie, Monica och Ida. Ida för att hon sålde mina loppis grejjer 😀 och Marie och Monica som hjälpte till med hästarna idag. Utan er skulle det inte gått! Match Showen hölls på Lojo travbana och ordnades av Lojo travförening som hade ordnat Hippos domare till platsen! På stället fanns det flera som hade loppis bord, det var mycket folk och jag lyckades fynda en hel del grejjer.!! Som dessutom betalade sig själva av pengarna jag själv fick in på kirppisen. Nöjd fyndare här 🙂

Monica flätade flickorna före vi åkte iväg, ett sista minuts beslut som visa sig var rätt beslut. Dom blev så mycket vackrare. Båda två gick raka vägen in i trailern. Även om dom stått i princip orörda en hel månad på bete….hmmm… Lite förvånad där faktisgt…

Först ut i ringen var Elli, det var 3 grupper med 4-5 i varje grupp. Stella var i den sista gruppen. Från varje grupp valdes dom två el tre bästa unghästarna ut och sen av dom som blev utvalda valdes dom 3 bästa. Stella valdes som en av dom bästa i sin grupp. Så båda två kom till slutskede av unghäst gruppen. Marie fick hoppa in och gå med Stella och jag hade Elli. Bästa unghäst blev Stella och tredje bästa blev Elli 😍 På andra plats kom en knabstrup hingst som åxå var två år.

Jag lägger upp lappen domaren skrev om båda två här så behöver jag inte skriva ner det. Ni som inte kan finska så kort och gott var båda väldigt fina, Stella fick plus för sin skritt och sitt lynne och Elli för sin energi och ståtlighet

unnamed (2) unnamed (33)

Efter det här var det bara att vänta att alla ponni och häst grupper skulle visas för sen blev det Best in Show. Det betyder att eftersom Stella vann unghästklassen skulle hon vara med och tävla bland bästa ponnin och bästa hästen.

Medan ponni och häst grupperna visades fick flickorna stå i trailern och äta hö,en väldigt bra övning det åxå, medan jag shoppade och kollade in dom andra klasserna. Monica och Marie passade på att äta lite och så minglade vi runt och pratade med folk 🙂 Så där trevligt som det kan vara..

unnamed (11) unnamed (10)

Bästa ponni blev en super fin shettishingst. Alltså verkligt fin, den är godkänd t.o.m, och bästa häst blev Belle som vuxit upp här i stallet för några år sedan. Jag var bomb säker på att vi inte klarar oss mot dom två då ena var som sagt jätte fin och andra färdigt vuxen. Men Stella måste ha charmat domarna riktigt mycket då hon blev BIS 1. Orsaken varför hon vann var enligt domarna hennes otroligt fina trav och då hon var så lugn och lydig två åring 😀. Ringen var väldigt liten så någon fart kunde man inte ha, skulle Stella fått visa sin trav med lite mer fart hade dom väl fallit baklänges. skämt och sido 😉

unnamed (13)

unnamed (17) unnamed (18) unnamed (20) unnamed (28) unnamed (27) unnamed (25) unnamed (26)

Kan man som uppfödare och ägare bli mer glad och stolt över flickorna? Knappast. Det kunde ju i princip inte ha gått bättre, jo om Elli blivit andra och inte tredje i sin klass så då jo.

Förutom en hel massa beröm och positiv feelis kom vi hem med massor av priser, bland annat täcke, läder grimma och grimskaft, rykt set, spade att mocka skit med som man kan ha i trailern, pokal och väldigt fina rosetter!

unnamed (3) unnamed (34)

jag skall lägga upp en film ännu från Match showen bara det laddat klart! I samma inlägg kommer mera proffsiga bilder  🙂 Bilderna i detta inlägg är tagna med telefon kamera och mera ”in action” bilder

Annonser

4 reaktioner på ”Match show

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s