Dunder inverkan

Det blev minsann en helt annan häst under mig igår. Nu känns Lalle som en häst att rida! Otroligt vad ett par skor kan göra! Han har nu längre steg! inte såna där tipp tapp steg som går i turbo fart. Red bara på plan igår, mest för att han inte är riden på en tid och dels för att det regnade. Tänkte som så att kommer det redig skur så hinner jag snabbt i skydd. Nu vet jag inte om det berodde på skorna el om han bara annars var glad att komma ut men SOM han var ivrig att jobba! När jag travade ville han hela tiden ta galopp och när jag galopperade höll han galoppen hela tiden. Tidigare har han brutit av utan lov nu och då. Det var riktigt kul att rida honom med denna inställning! Och som jag skratta åt honom när han började med samma tempor som Pampas och Nova gör när dom har roligt! Han gör åxå små rodeo hopp på stället i galoppen 🙂 Är det ras fel el det jag som får dom att fjanta sig?? 🙂 Aj nej det kan inte va ras fel för Remu gjorde det ju åxå ibland åt mig 🙂

11426101_10152961078970784_1966084547_o1

Nova är ännu på semester, har varken tid el lust att ta igång honom den här veckan. Nästa vecka kommer kanske syrran och rida med mig, då skall Nova igång, blir perfekt att fara med han och Lalle i terrängen tillsammans. Och vet ni, nu är Lalle och Nova kompisar igen. Igår på morgonen var det dom två som låg och sov medan Enzo och Tuikku vaktade.

.... ...

Jag har åxå sett att dom delat mera upp sig två och två när dom betar. Tidigare har Nova varit ensam och dom andra tre i en klunga. Så något har hänt, hoppas Nova fått ordning på tillvaron så han kunde vara lite trevligare att rida nu!

lalle och nova nova

Pampas har åxå slappnat av, nog redan någon vecka sedan. Från att i början av Juni stressat över flickorna så han knappt haft tid att dricka el äta till idag när han med ro ätit upp sig och har en liten bulla till mage! Tidigare i sommar ville han vara för sig själv för det mesta, han kom och hälsade nog men hade inte riktigt ro med det. Sen midsommaren ungefär kommer han så fort han ser någon röra sig. Han vill komma bort från hagen och älskar att bli ompysslad! När jag rider honom viftar och slänger han på huvudet och viftar på frambenen 🙂 bara av glädje!!!

Betäckningen gjorde allt ännu bättre, han chillar ännu mera efter det. Han orkar inte ens sura åt valackerna när dom går förbi hagen hans! En glad hingst jag har just nu!

pampas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s