Pampas lös på Dals

Jo, hm.. det gick mindre bra idag, på sista hindret STANNA Pampas, OBS STANNA!!!??? och jag över huvudet. Som jag alltid lärt mig så släppte jag inte tyglarna, jag håller i in i det sista. Det skulle funkat bra om inte tränset åkt över huvudet på Pampas. Eftersom jag drog i tyglarna rakt framifrån så kom det över öronen på honom och Pampas var lös! Snyggt. Ingen panik så länge han var inne på banan men när dom släppte in honom till uppvärmningen där alla hästar var va det mindre bra. Jag sa vid porten före jag red in att han är hingst så jag tänkte ju såklart att då vet dom om det händer något att dom stänger av, men nej det gjorde dom inte! Så han sprang på där runt alla hästarna en stund före vi sen fick fast honom. Det var ju inte så lätt att fånga honom utan träns! Några hästar bet han i rumpan och han fick sparkar tillbaka men annars gjorde han faktiskt inget värre.

Allt skall man nu få vara med om åxå. Typist att tränset skall lossna när man faller av. Jag som nu inte ofta faller av. Men Pampas har så smäckert huvud att det glider ju lätt nog.

Före allt det här var han jätte lugn på uppvärmningen, skrek ingenting och spände inte ens upp sig på uppvärmningen. Han var som en i mängden! Vet inte varför han inte hoppade sista hindret, det var en knepig kurva, man hoppade lixom snett över hindret, kanske han tyckte det var läskigt ,vad vet jag men stanna gjorde han!.När jag såg på filmen efteråt ser jag att Pampas var ner på frambenen åxå, därför åkte jag över huvudet. Så jag föll inte av i farten utan gled över halsen.

Jag hade inte tänkt tävla före SHW något men nu får jag igen tänka om, en träning är åxå ett alternativ om det ordnas, måste kolla! Suck va tråkigt sånt här 😦

Annonser

6 reaktioner på ”Pampas lös på Dals

 1. Porten ska vara fast när ett ekipage gör sin ritt! Vad står där människor för vid porten om inte för att öppna och stänga den. Om den var öppen som nu så är det ju absolut ingen vits att där ens står någon. Förstår ej ens logiken i detta. Tänk om där varit miljon hästar på uppvärmningen och Pampas varit en hingstigare hingst. Det hade kunnat gå mycket dåligt för både hästar och ryttare, även kunnat bli väldigt dyrt. Felet hade ju varit port vaktens. Fy fan vad irriterande situation!

  Gilla

 2. Och vad var det för idioter som stod vid porten och släppte ut honom?!?!?! Borde väll vara en självklarhet att en häst som e lös släpper man INTE ut bland andra hästar, ingen skillnad är det hingst sto eller valack, ponny eller häst som sluppit lös!! Herregud vad jag skulle ha gett dem i porten en redig jävla utskällning!!

  Gilla

  • Ja jag vet int vaför dom int la porten fast. Men eftersom han va så lugn å tyst på uppvärmningen fatta int nån att han va hingst. Så i gen fatta att väjja förrän jag ropa att de e hingst att gå bort. Men hon vi porten visste ju de 😦

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s