Ny vecka

nya tag..El? känns inte alls pigg och utvilad efter helgen, för det första är jag nog lite öm i kroppen efter mitt brak in i hindret, höften mest som är sjuk. Sen har det blivit lite för lite sovit. Ok det är eget fel men man måst ju få vara lite social..

Orsaken till stoppet på hindret är helt klart dålig väg till hindret, som jag sa så var det en väldigt knepig kurva och jag visade kanske inte i tid hindret åt Pampas. Så jag tror han bara helt enkelt inte hann fatta att han skulle hoppa det. Därför braka han in i hindret. Då på plats var det lixom inte prioritet 1 att fundera varför han stanna utan mera att fånga honom så har nu först efteråt funderat ut va som egentligen hände!

Igår red jag ut med syster för första gången på väldigt länge. Hon fick ta Nova och jag tog Lalle. Lalle blir bara trevligare och bättre, han är en super terräng häst vad jag hittills fått uppleva, om man inte skulle veta åldern på Nova och Lalle skulle jag tippa att Lalle var 10 år och Nova 5 år, beteendes messigt 🙂 Han går snällt efter Nova och försökte aldrig galoppera el trava förbi, han stannar på sekunden när du ber och håller farten hela tiden. Han skyggar knappt för något och man kan rida på halv långa tyglar. Det tycker jag är en bra terräng häst! Jag sa åt Linda att när Lalle blivit så mycket bättre på ett år så vänta bara om ett år till, han kommer vara stabilast av dom alla 🙂

Igår fick Dina och Frasse vara ihop en stund på dagen före Linda kom till oss. Tänker prova ha dom tillsammans bara korta stunder när jag bevakar det så att jag inte behöver låsa in Dino under tiden. Det är bra med två våningar, Dino får mat på övre våningen och sitter glatt där och äter medan turturduvorna leker på där nere ostört!

dinaoch frasse

bästa drinken

minttu kaakao

GM Garage

gm garagae

Hade Cadin till Dals i Lördags, måste öva mig köra släp med den, då den känns tio gånger större än Chevan. Att backa och vända och hur den beter sig med vagn efter är allt så ovant. Sen då det är vinter och halt är inte läget att köra med ny bil första gången. Det värsta med den var nog det att du verkligen inte känner av att du har släpet efter, så man vill glömma bort att köra som man skall göra när man har häst med…;)

Jag skulle så gärna ta Pampas och åka och simma igen, men är ganska säker på att jag inte vågar i så väntar på bättre väder ännu. Snart ger jag upp med det då det vecka in och ut måste regna lite varje dag. Guuud va trött och deppande det är. 😦 Ingen ide att klaga på vädret jag vet!!! men man måst ju lite, höet är fortfarande olagat och börjar tro jag inte får något hö heller..Enda dumma med det är att jag måst lägga valackerna dit snart och jag hade hoppas det skulle ha varit på en slagen åker. Dom är alla så jätte tjocka, el speciellt Nova och Enzo skulle behöva ett magrare bete. Får kanske tänka om och lägga stona på hö åkern och valackerna i stonas bete…!? Väntar nu en par veckor ännu tills det nya stoet kommer och planerar sedan! Tjau..

foto-2014-07-27-21-32-37

Annonser

4 reaktioner på ”Ny vecka

  1. Chevan ser ju nästan liten ut nu 😄
    Å hej absolut bästa drinken, å grädden måste vara just så där ”stadig”. Får inte vara lös och eller mjölkig👍🏿

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s