Provridningen och hoppning

Före jag red Tuikku så red jag ut me Pampas i sällskap av Monica och Ellu. Vi tog en lugn runda då Pampas fortfarandet är lite uppe i varv över det nya stoet. Genast då hon går längre bort så blir han orolig och börjar traska. Så han rör sig så mycket nu att det är ingen ide att rida som vanligt, då blir han lätt trött! Han skall ju orka hoppa två dagar i rad nu inkommande dagar.

Kirsi fixade Tuikku färdig så när jag ridit Pampas hoppade jag nästan genast upp och började. Tuikku är alltså 5 år gammal och har aldrig hoppat en bana tidigare, bara ett hinder åt gången. Så vi lade 3 hinder på plan som jag kunde göra en bana av. Kirsi har hoppat små kryss och små små pystyn, så jag började så. Sen bad jag henne höjja dom till 60 cm när jag lite visste hur han funkade och till sist för att få han att verkligen hoppa så höjde hon till 65 cm. Det hindret hoppade han fint och sen slutade jag! Det gick kanske bättre än jag vågat tro, Tuikkus galopp är inte riktit taktmässig ännu så det är väldigt svårt att hämta honom, plus att han har svårt att hålla galoppen. Men trots det här gick det ok. Hans trav känns mycket bättre än den ser ut! Jag försökte hitta en bra rytmen hela tiden när jag travade, och så gjorde jag lite ökningar mellan varven. Kirsi sa att Tuikku var nöjd och glad hela passet igenom och jag får väl tro på henne 😉 Väldigt goer häst som försöker sitt yttersta hela tiden!

Här är link till filmen när jag red, http://tahtivarma.blogspot.fi/ funderade nog om jag våg lägga ut den, ni får gärna säga va ni tycker men var inte så hårda i bedömningen 🙂

Sen var det Lalles tur, samma hinder men lade till en bom på marken som jag övade lite galopp ombyten på. Det gick rätt så bra. Skall öva mera på att galoppera över bommar på volt med honom. På hindren bråkade han lite, försökte springa förbi. En gång lyckades han och då hade jag honom att backa tillbaka och sen hoppa över hindret. Jag tror det gick hem att han gjorde fel! Efter det så hoppade han alla, dock med lite onödigt hög fart. Men i galopp, tidigare har vi kommit i trav före hindret!

Jag hann till och med lägga mig och sola en timme på dagen, före jag sen fortsatte med sysslorna och efter det ta emot Novas provridare. Jag hoppas verkligen dom vill ha honom, flickan red honom jätte fint och han funkade bra. Man såg nog att hon är dressyr ryttare 🙂 Hon red förvänd galopp, bytte galopp och  andra rörelser från Lätt a program! första gången på ny häst, och berömde dessutom att han gör det fint!! Lite stolt kände jag mig då 🙂 Hon tyckte om honom! Problemet är att hon är lång ochg har inte ens vuxit klart ännu! Så dom funderade på det att om hon växer ur Nova. Hoppas inte, dom bor här ganska nära och har eget stall så bättre kunde det just inte bli. Hon skall komma pånytt en gång ännu och då hoppas jag dom bestämmer sig! Jag vill ju hitta ett nära hem åt Nova så jag kan hälsa på, det är tillräkligt jobbigt att låna ut honom 😦

unnamed (9)

Annonser

7 reaktioner på ”Provridningen och hoppning

 1. Pia: Så sent som igår red Jepa när hon var till ”oss” och träna. Nästan varje vecka är hon upp på nån av hästarna. Det e nog en dam med krut i sej.

  Heidi jag tycker det ser helt bra ut med tanke på hur i obalans har är.

  Gilla

 2. Tycker han ser oren ut i vänster fram, nickar gör han med :/
  Skulle börja jobba honom i form så att han skulle få jobba med bakbenen istället för att släpa dom efter sig, lite mera muskler så börjar nog gångarterna se bättre ut 🙂

  Gilla

  • Han e nog int oren. Man känner de bra från ryggen men takten är i obalans. Han är lika grön som än 3 åring. Å väldigt lite riden på plan så de kommer me tiden. Jepa tränar ju henne regelbundet å senast red hon själv 😄 bara han lär sig skänklarna, att böjja o.s.v komer nog eftergiften. Igår sprang han nästan undan lite när jag provade.

   Gilla

 3. Kiitos eilisestä!!! Se meni niin hienosti! Etenkin kun heppa on varsin kokematon, nelitahtinen laukka ja toispuoleisuuttakin löytyy. Kuvaaminenkin unohtui kun piti ihan livenä katsoa ratsastusta. Niin tasaista ja Tuikun kannalta helppo edetä. Harjoitusravissa istuminen ei mitään helpointa ole kun alussa ne takajalat heittävät taakse kuten ravurit tekee. Mutta siltikin näytti hyvältä. Oli niin mukavaa katsoa hienoa ratsastusta, millä voi auttaa hevosta suorittamaan tehtäviä.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s