Hästar av olika dess slag

Igår var det hästkrafter i form av jenkki båtar och idag har jag spenderat dagen i stallet med riktitga hästar. Red både Nova och Lalle på åkern, med Nova övade vi galoppombyten på rakt spår, var femte språng bytte vi i. Sen lite förvänd galopp på en åtta åxå. Nova skall iväg på träning med flickan som red honom så fint här hemma för två veckor sedan. Jag önskar verkligen dom tar honom då jag och Nova nog skulle må bra av en paus från varann!

Lalle red jag med dressyr sadeln idag för första gången, det kändes väldigt bra! Han jobba jätte fint och nu tyckte jag för första gången han böjde sig runt min skänkel. Han har lite gått emot den tidigare, luta sig innåt i hörnen i galopp.Dessutom gjorde vi två st helt rena galoppombyten i båda varven! Provade även förvänd galopp med honom på en stor volt förra Torsdagen då jag red på åkern med honom. Det gjorde han lätt som en plätt! konstigt bra då han inte är så stark i galoppen ännu!

Pampas fick komma ut i terrängen idag, imorgon blir det dressyr på åkern om det inte regnar, anns får vi bli på plan bara! Det är så bra att öva alla svårare saker på åkern då det är så mycket utrymme. man behöver inte tänka på att hörnet kommer emot hela tiden.

På tal om pampas så fick jag på Fredagen goda nyheter av det lilla stoets ägare som var här för att betäckas. Ponnin är dräktig! Jihaaa ett litet part bred föl tror jag det blir!? El någo ditåt 🙂 Kan inte namnen på dom där blandningarna..

Maria frågade om Macarenas släkt, jag visste bara att hon är efter Irco Mena, senare kollade Monica upp släkten eftersom hon är lite mer guru på det där än jag. Hon hittade släkt enda bak till 1700 talet på rena fullblod, och t.o.m så långt bak som till dom första araberna. Det är alltså fullblod, fullblod och mera fullblod i Macarenas släkt! Från mammans sida kommer grovleken, Irish draugt horse. Men även på den sidan så är det mycket fullblod. Det här är alltså stoet jag skulle få låna och betäcka med Pampas om jag vill. Hon är ju redan på äldre sidan så det finns ju alltid en risk att det inte lyckas såklart men lyckas det inte så finns det flera alternativ.

Jag är ju inte den som utgår helt från släkten när jag väljer sto, utan vill ha ett sto med trevligt lynne åxå. Det lilla jag nu sett av henne här så är hon stabil och lugn. Något jag uppskattar! Om det blir av så är det nästa vår först, enligt mig är det för sent att betäcka den här tiden, jag vill ha ett vår föl så dom har hela sommaren tid att växa ute på betet och så kan man skilja dom från stoet redan på hösten och ha dom i skilda boxar. Mycket lättare på alla sätt och vis!.

unnamed

Annonser

2 reaktioner på ”Hästar av olika dess slag

  1. Tror det blir en spännande kombination! Macarenas släkt är ju redan på pappans sida fantastisk och Pampas är ”guda gåva till stona” 😄😄 Nej skämt å sida men det är ju nog bra att kolla släkten åxå å nu har du ju ett sto som har bra släkt å sen ännu bra lynne, det är perfekt! Jag håller tummarna.

    Var det lilla vita stoet en welsh?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s