Enzio plus situationen idag

Idag red jag igen en ny häst, inte ny i stallet men ny för mig. Den här gången lånade jag Enzo. Om ni minns så kom han till oss första veckan i Juni.? Kaisa som äger Enzo reser mycket och då får man gärna rida honom så han hålls igång. Idag passade jag på då jag inte skulle rida Lalle ( rider honom varannan dag för det mesta) och Macarenas ägare kom för att rida så jag höll henne sällskap och visade en skogsrunda! Enzo har hela förra vintern varit skadad och nu först på våren satts igång, så en lugn terräng runda passade både honom och Macarena som inte heller har kondisen på topp!

Enzo är en 15 årig varmblods valack som varit ridhäst ganska länge redan. Härligt lugn häst som VERKLIGEN inte tar stress av NÅGOT! Han är för lätt för att vara sann! Om han bara får vara hel så kommer han stanna här hela vintern. Det var först meningen att han bara skulle stanna över sommaren men efter bara några veckor här så sa Kaisa att hon ville bli här, hon menade på att Enzio trivdes så bra att hon vill att han stannar och jag tar så gärna emot dom båda. Hon passar perfekt in här, väldigt kunnig och framförallt har ordning och reda med sig!

Det här betyder att jag har en boxplats för lite, så nu måste jag verkligen hitta ett nytt hem åt antingen Nova el Lalle, Lalle har jag inte ens ute till försäljning just nu, men bara Petri ork hjälpa mig skall vi laga en ny annons. Med Nova har jag många alternativ men vill ju välja det bästa. Om han stannar hemma så har jag det redan ganska på det klara vem som sköter honom, men just nu känns det som att han kunde flytta bort nog! Då skulle jag inte ha bråttom på samma sätt att sälja Lalle heller. Lalle är nog gjord för att bo här tror jag, han blir bara bättre och bättre och det finns inget som heter problem. Skulle han bara tycka om att hoppa hade jag nog hållit honom.

Sista Augusti kommer den sista nya hästen för i år i allafall 🙂 Det är en 1 årig halvblods valack som skall komma och växa upp här. Kan berätta mer om den sen då den är här !

För att alla nya hästar skall rymmas så måste ju någon flytta åxå, det är tyvärr Sasha. Hon flyttar inte så långt bort, hem till Idas mammas gård. Men jag hoppas att Ida kommer tillbaka sen då hon kläckt ut sin bebis, jag hoppas hon fortsätter med Pippi, då hon kan rida igen! Pippi funkade så himla bra med Ida och Ida kan det här stallet och vet precis hur jag vill ha det! Topp match med andra ord!

Mycket ändringar och mycket som ligger öppet men jag måste bara lita på att det löser sig. Redan imorgon kommer det en som är intresserad att hjälpa mig i vinter med ridningen, vi skall provrida lite och se vad hon tycker! Uppdaterar när jag är klokare på denna front igen. Hoppas ni orkade läsa till slut 🙂 det blev ju långt och bildlöst det här !

Annonser

2 reaktioner på ”Enzio plus situationen idag

  1. Hördu man orkar alltid läsa dina inlägg! För det första berättar du allt utan att lämna bort ”det viktigaste”. Det är med andra ord lätt och enkelt att hänga med. För det andra så tycker jag alla inlägg är intressanta vare de sej är långa eller korta.
    Det finns så många bloggar just nu som det berättas A i men inte B, då blir det till sista jobbigt att läsa dem för man fattar inget.
    Å du kommer lösa allt ska du se!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s