Skärin på dagen-ridning på kvällen

  
Jag lyckades fixa en dag på skären! Linda och Minou följde med. Vi bara låg och solade hela dagen enda fram till till kl 17. Då måste jag köra hem då jag lovat rida Tuikku 17.30. 

Kirsi hade fixat Tuikku färdigt men så kom jag på i sista minuten att jag vill prova rida honom med min dressyrsadel så vi bytte sadel som hastigast. Min gamla trogna Kieffer passar så gott som på alla hästar 😋

Först bara sprang han tyckte jag, han brydde sig int alls om mina hjälper. Jag fick han varken att böjja sig i hörnen el reagera på mina skänklar. Nå jag trava en god stund, gjorde mycke skritt-trav övergångar och sen när inget egentligen hände så tog jag galopp. Galopperade länge i båda varven och på stor volt. Fortfarande inge bra känsla. Nå nu började han bli lite trött som va iden. Fortsatte jobba honom i skritten, böjde och svängde och försökte få han att gå undan för skänkeln. Jag satt väl som en trasa där uppe då jag överdrev alla hjälper men pling sa det å jag fick igenom va jag sträva efter. Tuikku började söka sig i form och sökte stöd från handen. Jag kände hur han slappna av, höjde ryggen och la halsen i en fin båge! Det var som ett ljus skulle gått upp för honom vad han skulle göra och han trivdes så bra i den formen. Även då jag till slut gav långa tyglar fortsatte han söka stöd och ville fortsätta gå med eftergift. Så söta dom där unghästarna när dom lär sig något nytt! Fina Tuikku!

Sen var det i tur att rida med syrran, hon hade under tiden jag red åkt hem och bytt kläder och lämnat Minou hos mamma. Linda fick ta Pampas och jag tog Lalle. Egentligen skulle det varit Novas tur att komma ut men eftersom Nova och Pampas inte är någon bra kombination i terrängen ändrade jag å tog Lalle. Jag tar Nova imorgon istället när jag ska rida med Monica. 

Pampas var en bra draghäst åt Lalle, han fick lära sig att gå och trava raskt om han ville hänga med me Pampas. När vi kom ut på en åkerväg där vi brukar galoppera hade Lalle roligt. Det kom lite rodeo bockar i galoppen och han vifta med frambenen precis som Pampas och Nova gör när dom är glada. Lilla söta 😍  Vi red en 45 min runda. Längre än så orkar inte Lalle just nu. På hemvägen efter sista galoppen märkte jag tydligt att han blev trött. Just nu känns det inte alls som att jag skulle vilja sälja honom, även om jag inte kan hoppa med honom. Han har blivit en mysig häst på alla vis ❤️

Bry er inte om min ljusröda outfit mot Lalles röda 😄 kolla bara på fin Lalle istället

   
 

Annonser

En reaktion på ”Skärin på dagen-ridning på kvällen

  1. Kiitos torstaista. Oli mielenkiintoista nähdä vierestä kun Tuikku tunnustelee ja hakeutuu jo muotoon ja näyttääkin jo ratsulta. Olipa hienon näköistä ja toivon mukaan vielä itsekin pääsen samaan ajan myötä. Mutta oli hienoa työskentelyä ja kun saa itsekin nähdä, miten hevonen selvästi miettii, miettii, kokeilee ja onnistuu siinä, mitä siltä pyydetään.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s