Sista ridturen

Idag, just precis sen var sista gången jag red Nova på en väldigt lång tid framöver. Det känns mycket vemodigt kan jag berätta! Inte bara att jag inte får rida honom utan att jag inte kommer borsta, pyssla, gosa, bli irriterad på honom på en längre tid. Ärligt talat så bara att jag tänker på det får jag en klump i halsen och jag känner hur ögonen vattnas.

Nu undrar man ju varför man utsätter sig själv för det här. Senast jag förlorade en häst var Splinter och det är länge sedan, det här går ju inte att jämföra men varför på flit utsätta sig för en liknande sak..???

Nu är det i alla fall för sent och jag kan inte backa ur, nu får jag ta mig i kragen och ge det en chans. Annars skulle jag igen bara harma mig att han aldrig kom ut på dressyrbanorna!

Jag red lite blandat av allting, vi tog lite bommar, hoppa ett litet hinder och red några knepigare dressyr rörelser som är roliga! Det var en lyckad ridtur, som tur. Man vill ju sluta med att det går bra. Efteråt stod jag länge och putsade och tvättade på hans små sår av kräken, flätade ner manen som står åt alla håll. Lät han äta lite kli med elektrolyter i och bara umgicks. Väldigt skönt att vara ensam i stallet ikväll, bara jag och Nova! ♥

unnamed (6) unnamed (10) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (12) unnamed (13)

Nu måste jag ännu packa i bilen alla hans saker som skall med och putsa upp en del grejjer. Imorgon tänker jag tvätta Nova före vi far så allt är tipp topp när han kommer till sitt nya hem.

Så har jag kvar att rida Lalle idag åxå. Skall hoppa ett litet hinder och öva med lite bommar. Gjorde samma sak igår men det gick inte något bra så tänker göra prova på nytt idag. Igår kokade han lite väl för att det skulle kännas harmoniskt. Fick inte ner honom i varv alls så vill inte lämna det så! På Fredagen kommer hans nya ryttare och vi skall rida ut i terrängen tror jag! Jag kommer inte att sälja Lalle just nu. S kommer hyra honom över vintern istället och så ser vi sen vad som händer! För Lalle är det här det bästa alternativet. På det här viset behöver han inte flytta igen och få nya ansikten att lära sig tas med. Nu får han vara på ett bekant ställe med mig samtidigt som han får en ny ryttare att lära sig jobba med!

Annonser

2 reaktioner på ”Sista ridturen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s