Domarby tävlingar

Idag var det tidig start, vi for iväg redan 9 på morgonen! Linda följde med mig. Det är sällan nuförtiden som jag behövt åka iväg så här tidigt, oftast är klasserna mera mot eftermiddagen! Men bra på ett vis så här, för då är man tidigare hemma och har mera av dagen kvar att göra annat! Vi kom i alla fall fram passligt så jag hann gå banan. 100 cm var indelat i A och B. Finnhästarna hoppade först men jag måste gå banan samtidigt som dom gick.

Banan var enligt mig jätte kiva, och lätt fast det var 3 taso på tävlingarna! Idag red jag BRA! och den här gången får nog Pampas ta alla fel på sig. Han rev 4 A delen i kombination och stanna på 5.an som var ett räck en bit ifrån 4 ans hinder. Han hade gått om tid att se det hindret, det var bara lite böjt spår, och vi kom med bra fart och rätt in på. Nu måste jag säga att jag börjar bli störd på hans juttun, det har blivit en väldigt dålig vana det här nu. Vi kom helt bra men han bromsar flera meter före redan. Nästa gång tänker jag knäppa till med spö före så jag får bort denna dåliga vana. Sen hoppar han det igen helt snällt och utan problem när jag tar det pånytt! 6 och 7 hinder hoppa han fint och sen fällde han igen sista hindret! Det var något högre än dom andra och ett räck, så med rätta borde jag ha bromsat en aningen så han hoppar upp mera. Men jag brydde mig inte vid det skede mera då vi redan hade 8 fel. Så jag lät han gå lite hårdare och han rev med bakbenen. Trots dessa 12 fel så har jag en bra känsla efter banan. Jag gjorde mitt och det känns bättre än att jag som senast red dåligt och det var mitt fel.

Fundera inte när det står Tuusula på videon. Det är Linda som inte riktigt haft koll på var vi va 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s