Går dagen

unnamed (4) unnamed (3)

Pippi och Marie på åkern! Visst är Pippi fin? 22 år gammal!!

Igår på eftermiddagen åkte Rica hem, en sommar häst som varit här hela sommaren. Den kom hit på rehabilitering, den var väldigt halt när den kom, även i skritten och åkte nu hem ”ren” i alla gångarter! Betet gör susen många gånger!

Stella och Elli är helt förtvivlade, Rica var deras bästa kompis, efter att Sasha åkte hem i början av månaden var Rica den enda kvar i deras ålder, (5 år) nu är dom lämnade med gammel tanterna. Men inte så länge till. På Söndagen kommer ny kompis, en 1 årig halvblodsvalack.

Det var i alla fall ett jäkla gnäggas och alla hästar skrek om vart annat. Lite opassligt då jag hade en kvinna på väg att komma och provrida Lalle. Måst förklara det här kanske lite. Jag sa ju att Lalle inte skall säljas och att jag har hyrt ut honom till S. Kan presentera S här nu, hon heter på riktigt Stella! Så nu har vi två Stella här 🙂 Hur skall ni nu veta vem jag talar om, är det hästen Stella el ryttaren Stella?.. Jag får väl försöka komma ihåg att nämna om det är häst el ryttare jag talar om i fortsättningen, om det är oklart, FRÅGA!? 🙂

Men till provridningen, Lalle visade verkligen inte sitt bästa igår.. han var okoncentrerad p.g.a  att flickorna skrek och han var sur som bara den. Han rusa på i galoppen och vägra böjja sig i hörnen. Kvinnan som är intresserad av honom brydde sig egentligen inte om det här alls. Hon skall ha en distans häst och bryr sig inte om dressyren mer än att den lyder tygeltagen och skänklarna frammåt. Å galopp skänkel tar han så jäkla bra, han fattar direkt från skritt och far in i samlad galopp! Själv red hon i lite western stil, med långa tyglar och en hand 🙂 Han lyssna faktist otroligt bra till det. Jag har kommit fram till att ju mera du kräver att Lalle ju mera upp i varv blir han. Ju ”lättare” han får gå dess nöjdare. Jag berätta hela Lalles historia och att han kanske kan jämföras med en 4 åring mer än 5 som han är.

Inget av detta störde henne och hon var ännu när hon for intresserad. Dock kom vi överens att hon inte köper honom nu, han kommer vara kvar hela vintern och till våren ser vi vad läget är. Hon har själv förlorat sin häst för en tid sen och har inte tänkt köpa häst ännu. Men när hon såg Lalle så blev hon lite såld sa hon! Hon har eget stall hemma men ingen sällskaps häst så hon har inge brått att köpa! Det här passar alla inblandade bra, Stella får hyra honom som jag lovat och Lalle vidare utbildas här hela vintern. Stella har förtur att köpa Lalle efter vintern om hon vill, det gjorde jag klart åt kvinnan.

Det är bra att ha alternativ, när våren kommer vet jag inte om Nova kommer tillbaka el inte, kommer han är jag igen i samma situation, en häst för mycket! Då kanske jag blir tvungen att sälja Lalle!? Hur mycket jag än gillar Lalle så går nog Nova i förtur med att ha en plats hemma.

Jag har tagit bort Lalles försäljningsannons och nu skall han, Stella och jag bara ha roligt och inte fundera så mycket på framtiden. Imorgon skall vi och galoppera på stubbåkern, d.v.s om det inte regnat för mycket så det blir mjukt! Har ni märkt att det regnar idag!!!!??? det var en tid sen!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s