Gumböle tävling

Igår var sista tävlingen för oss, äntligen, om jag skall vara ärlig hade jag hoppats på att det tog slut redan för en par veckor sedan. Men när det inte ville gå vägen så blev det så här. Igår hoppade Pampas alltså en 0-4 bana och gjorde det jätte fint. Rivningen i omhoppningen kom i kombinationen då avstampet blev aningen långt ifrån till A delen! Det är länge sedan vi senast tävlat i Gumböle, helt ok tävlingar, lätt att köra dit, bra ridplan och kiva bana. I manegen var det lite rörigt dock, enligt mig allt för många på verkkan samtidigt och med hingst märks sånt betydligt bättre än för såna som rider ”vanliga” hästar.

Nu har vi då 4 noll banor och har bara finalen i Ypäjä kvar. Det gick ju inte helt som planerat då det var tänkt att det var Nova som skulle samla dessa banor. Eftersom jag bytte häst mitt i säsongen fick jag ju lite press på mig att hinna få ihop banorna. Första tävlingen med Pampas och första noll banan kom riktigt i slutet av Juni, så två månader har jag haft tid. Skulle jag haft Nova hade jag haft från April på mig!

Kan va det har varit pressen som gjort att det gått dåligt med Pampas några banor, han fäller vanligtvis inte så här mycket bommar och aldra minst vägrar utan orsak. Typiskt att det skulle bli så svårt just nu. Här är filmen från igår. Väldigt nöjd med min ridning och med Pampas.

Nu skall jag idag som jag tidigare sa ut på stubb åkern och sen skall Pampas få ha lite ledigt! Jag skall åxå hålla rid ledigt över helgen, märkte igår att jag har lite ont i halsen och vill inte bli sjuk till Lördagen! På tisdagen då kvinnan var och provrida Lalle höll jag en ridlektion just före de, jag tänkte först att kanske min röst är överansträngd då jag pratat mycket just den dagen. Jag får lätt ont i halsen av för mycket prat (svag röst) 🙂 Men eftersom jag fortfarande känner av det kanske det är nån flunssa.?? Både Linda och Monica har haft flunssa och jag har suttit länge i samma bil som dom tidigare i veckan!

Igår före Petri och jag åkte iväg till tävlingarna lade vi ut en hö bal åt flickorna. Alltid emellan åt kommer det såna där roliga frågor el kommentarer av Petri, helt spontant, borde börja lägga upp dom här varje gång som ”dagens kommentar” Igår lät det då så här. Varför har Elli såna där panter fläckar på ryggen? (Eftersom hon gått med täcke på hela Augusti så har han inte sett dom tidigare.) Han menade alltså hennes må bra fläckar, som nu när jag började fundera på det, inte vet vad dom heter egentligen? Om nån inte vet vad jag menar så här är dom på bild, vet ni vad dom heter el finns det nå namn åt dom ens?

unnamed (8)

bilderna är tagna imorse när jag gick min morgonrunda, höst i luften! Hoppas på en fin höst så hästarna kan gå ute länge ännu!

unnamed (6) unnamed (5) unnamed (7)

Annonser

17 reaktioner på ”Gumböle tävling

 1. Haha sant! Har bara en förmåga att veta onödiga saker jag nångång läst i nån Illustrerad Vetenskap tidning, sett på tv eller läst på nätet. Bra att veta i såna här tillfällen sidu 😉 😀

  Gilla

  • De e aldrig fel att ta reda på. Jag har ba int intresse för d. Sen tycker jag nog d e jätte intressant att läsa vetenskapstidningar och se på tv. Men då är d färdigt framför näsan 😄 jag behöv int söka,googla d! Å nu har jag ju bloggen jag kan fråga på om jag int vet. 😄Tack för att du svara!

   Gilla

 2. Läste bara på nätet om det med klippta hästar. Tror inte på det då alla mina har ”trivselfläckar” även om dom klipps, har väl bara med färgen att göra 🙂 Uffe tex ser man dom aldrig bra på, bara i vissa sken och vid pälsbyte medans Unis syns jättebra som nyklippt och när hon just satt sommarpäls 🙂 Nunnus ser man bäst vid pälsbyte dvs när hon börjar blekna så som de flesta svarta gör 😄 så på svarta/mörka och skimmlar syns dom väl bäst på, tror dock alla hästar är apelkastade men det syns bara på endel. Och dom har nog inget med trivsel att göra skulle jag säga 😀

  Gilla

  • Ja på vita hästar, alltså int skimmlar har jag aldrig sett fläckar på. Vissa saker är som dom är och går int att förklar. Vi får leva glatt ovätande 👍 samma som ingen vet säkert varifrån kattens spinnande kommer..

   Gilla

   • Det sägs att katten spinner för att hela sig själv, dvs den spinner när den är nöjd och glad men också pga den är sjuk, rädd eller är stressad.. Och varifrån ljudet kommer så är det från att dom vibrerar på stämbandena för att stimulera och sätta igång helningsprocessen. Prova sätta ett finger på kattens strupe när den spinner så känner man det bra 🙂 Och även detta är väldigt lätt att Googla 😉

    Gilla

   • Jag har bara hört att ingen vet exakt varifrån det kommer ,bara att man har sina aningar. Själv googlar jag aldrig och tänker inte börja heller. Det e inte så viktigt att veta 😉

    Gilla

 3. Om de varit klippta eller ej har inget att göra med saken. Det går ju att bevisa just med att Nova inte har dom medan Jojo har dom. Jag vet att de kallas trivsel fläckar men vet absolut ingen förklaring till varför de kallas så. För om man googlar så finns det berättelser om vanskötta hästar som även har dom. Även det att varför syns de ett år å sen ett annat år kan de vara ”borta” för att sen komma fram igen. Jag försökte googla igår mera om detta men hittade liksom ingen smart förklaring alls. Jag har alltid tänkt tidigare att det är just om hästen mår bra som de får dessa. Detta har jag trott i över 30år för så sades det alltid förrut. Ännu härom dagen aa jag åt Mika att Jojos pellavaöljy måste ha gjort super åt henne för hon har så jäkla fin päls och är full av fläckar. Intressant fenomen 😄😄😄 Sen har jag alltid haft för mej appelskastad häst är alltid en skimmel.

  Gilla

  • Jo de va en konstig grej d här. Nå sak samma egentligen. Jag tänker fortsätta kalla dom ti må bra fläckar. 😄 olja är ju just mening att ge bra päls samt får hästen hull av d. Med riktig olja då alltså. Int matbutiksolja..

   Gilla

   • Jo jag kalar dom åxå för må bra fläckar och kommer alltid vara lika glad när jag ser dom ☺️ Det finns ju så jäkla mycket kostiga saker som vi aldrig kan få svar på. Saker man bara kan anta att är på ett visst sätt.
    Jojo får Pellavainen pellavaöljy och den har varit helt super åt henne.
    Men från en sak till en annan, spinner inte katten för att den njuter? Nu började jag fundera på det igen 😄

    Gilla

 4. ok men varifrån kommer det att dom kallas trivsel fläckar då? Det är inte bara jag som säger d 🙂 Kan dom ha något i samband med bra päls? Ex Nova som alltid är klippt har dom aldrig, och att klippa är ju inte så bra så har alltid tänkt att det är orsaken!

  Gilla

   • Jo, alla färger kan få det! Har med pälssättning att göra samt om hästen varit klippt eller inte. Pälsen i sig ändrar ju sig hela tiden 🙂 Googla så hittar du lite om det. Finns väl ingen egentlig fakta om det, annat än att ordet apelkastad kommer från att pälsens ringar påminner om att ett kastat äppeles märke 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s