Sista Augusti

Igår kom 1 åringen som jag talade om tidigare i veckan, Codon, en halvblods valack efter Carismo. Han är en kopia av sina föräldrar, samma vita strumpor har dom alla och samma färg, svart-brun. Här är en dålig bild av honom, knäppte den som hastigast imorse.

unnamed (11)

När han kom ut från trailern fick jag genast en Nova känsla över honom. Han liknar sååå Nova när han var liten, bara att Nova har nättare huvud. 😉 Men han är lixom liiiite större, han är lika stor som Elli som är 2,5 år 🙂 Inte långt ifrån Stella heller! Men så är han ju HEL halvblod åxå! Inte lika färdig i kroppen men hög!

Väldigt lugn och fiffig, han betedde sig fint med flickorna och kommer gärna till en! Imorgon redan skall han värkas och komma upp till stallet, får se hur det skall gå..

Ellu har troligtvis fått en hovböld så hon är halt, Sören får kolla till henne åxå när han kommer imorgon. Det har inte helt varit Ellus sommar i år. Hon fick i början av sommaren något med sig åxå som gjort att Monica ridit henne mycket lugnt hela sommaren. När ackupunktur Joppe kommer nästa vecka så skall han få kolla igenom hela hästen! Det är svårt att göra något när det inte syns någonstans att hon har något fel, troligtvis någon gammal skada som härjar?!

Idag red jag lektion igen för Jepa med Lalle! I början var han lite okoncentrerad, igen, den här gången för att det var ny häst på andra sidan staketet. Senast för att det saknades en häst 🙂 Men efter lite effektivare jobbas då galoppen kom med så blev han jätte fin. Han sökte stöd av mig hela tiden och lyssnade! Det är roligt med honom hur han ”kan” bara han vill. I början visste han inte alls vad skänkeln va och gick och bet tag i bettet när jag lite försökte få han att böjja huvudet innåt. Sen när han e med på noterna så är han super känslig!! När vi skulle ta slut traven såg han plötsligt något bakom hinder förrådet och flög åt sidan, från ingenstans. Så var han igen spänd som en vajjer och jag fick börja jobba han från början. Det var fråga om 10 minuter och så gav han med sig. Han blir verkligen väldigt fort uppe i varv om det händer något utöver det vanliga!

Med Nova hade det gått bra att åka till manegen, han hade varit lika lugn som hemma och rest snällt. Mig förvånar det här ju inte då han är på riktigt är värdens lättaste att fara någonstans med, men roligt att han beter sig även med andra. Anna Riikka är så nöjd med honom och det hörs faktiskt när hon berättar om allting! Härligt! Nästa vecka har dom sin första dressyr träning ihop! 🙂

Annonser

2 reaktioner på ”Sista Augusti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s