Gräv ner dig Heidi

Ja som rubriken säger så är det precis vad jag borde göra, min dag började ju priima,när jag satt och åt morgonmål och såg Dino ute på gräsmattan. Jag rusar ut och ser att jag lämnat hakan på dörren till Dino och Dinas hus borta. Så dom har såklart fått upp dörren och rymt ut. Dina såg jag inte till så började leta. Jag hittade henne 30 meter bort in i skogen med av bitet huvud ;(. Så nu är jag ännu mer säker på vad som hänt Dolly. Vi har nå satans monster som går och spanar och nappar det första den ser. Helt nära huset..Inte äter den heller utan bara dödar!!!

Som nästa så skall det skaffas en vilt kamera som fotar allt som rör sig utanför kanin huset!!!

Jag är så fruktansvärt arg på mig själv och kan inte förstå hur jag glömt lägga fast hakan på dörren. Det är ju MITT FEL att Dina blev offer! Min fin hona dessutom som jag gillade mest!! Det var dom loppa ungarna de som var planerade…

R.I.P fina fina Dina

image17

Tur har jag haft fullt program hela dagen idag så jag har inte hunnit gräva ner mig, lite gladare blev jag då Sören kom. Lalle fick bakskor och han betedde sig jätte fint. Det var inga problem alls, förrutom när han redan var färdig skodd så blev han rädd för något och hoppade upp i luften mitt i stallgången.. men men inget med skorna att göra som tur!

unnamed (12)

Elli och Codon var uppe i stallet samtidigt och Codon var lite bökig, inte problem bökig men lite myror i byxorna. Medan Elli stod som ett ljus! Alltså prickstill medan vi fixade Codon. Hon har mognat till sig tror jag!

Ellu hade ingen hovböld, Sören trodde det var frågan om en försträckning då hon reagerade när han klämde på en muskel mellan frambenen och rekommenderade att hon skall vila några dagar helt stilla. Nu går det ju inte med Ellu att ställa henne på boxvila eftersom hennes bakben då sväller upp så vi lämnade henne i vinterhagen och slängde hö åt henne. På så viss behöver hon inte gå me med dom andra utan kan stå still så mycket hon vill! Monica lägger liniment flera gånger per dag och så får hon stå med täcke på på nätterna. Blir det inte bättre om en par dagar får vi tänka om! Det kan vara samma skada som härjat tidigare i sommar. Vi har inte då heller hittat något fel på henne bara att man märkte att hon rörde sig stelare en tid!

Sååååå skönt att bli kliad i svansen tycker Ellu! 🙂

unnamed (13) unnamed (14)

När Sören åkt åkte jag iväg och rida till en bekant! När jag inte har nån häst att rida hemma så lånar man andras..nejnej 🙂 men det passa bra idag då jag inte måste rida hemma alls! (händer inte ofta). Den här ridturen vara bara på skoj, den andra hästen jag varit iväg och rida en gång i veckan är en 4 åring som jag känt från tidigare. Nämnde väl om det att jag varit iväg och rida en annan häst? Jag har inte lov att ge ut några namn så vi lämnar det tills vidare. Jag har hjälpt till att lära honom grunderna, stanna, vända, trava och galoppera. Igår var tror jag femte gången jag red och han är före det riden endast några gånger. En häst som är väldigt envis men lär sig otroligt fort! Först var han lite trög i frammåt bjudningen men nu när han fattar vad jag ber om går han fram med egen motor. Fast det inte är min häst så är det alltid lika roligt att se unghästarnas framsteg och det är roligt när det funkar! Och nu väntar jag ännu mer på att få börja med mina egna!

Sen som sista program för dagen har jag hunnit hjälpa pappa laga belysning till kaninhuset, jag har grävt dike för kabeln och fungerat spring flicka! Nu har dom natt lampa samt en skild lampa för när jag städar! Det blir så mörkt snabbt nu så det var behövligt. Att det skulle råka vara just idag som han kom var ju inte det lämpligaste med tanke på att det var tillräkligt svårt att bara gå in i kanin huset för att mata popona! Men när pappa en gång har tid att komma måst det bara bli så..

Annonser

9 reaktioner på ”Gräv ner dig Heidi

 1. Usch nej vad hemskt. Stackars ni, 2 djur så nära på varandra. Tur att du ändå hittade kaninen. Det känns alltid bättre när man hittar djuret än just som med Dolly att man ej vet.
  Jag tycker verkligen väldigt synd om er 😔

  Gilla

 2. En lo är ju iallafall o rör sig i trakten vid Gåliäng/Fredriksstad, men vet inte hur långt de ger sig med sina revir? Hemskt när ens husdjur ska hamna som offer 😦

  Gilla

  • Vi hade lon här på gården för några år sedan. Den satt bara några meter från huset. Petri kom gående emot den och den fick inte ens brått härifrån!!! Dagen efter var den här igen men sen dess har vi inte sett den. Men det betyder ju inte att här inte finns lo…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s