Minnes ljus, Smeknamn m.m

På Lördag, forneldarnas natt tände vi ett ljus för Dolly, då vi inte har någon kropp att begrava så får det här ljuset bli hennes ”grav”. Eftersom Dina troligtvis dött på samma vis som Dolly el i alla fall försvunnit så tätt på varann så får dom nu dela på detta ljus som kommer få brinna på alla högtider. Plus nu idag! På så vis kommer vi ihåg båda samtidigt! Alla mina djur, och det är ganska många genom tiderna har en egen grav! ALLA, även min hamster. Jag för varje år, flera gånger per år ljus till deras gravar! Dolly skall inte vara något undantag!

unnamed (17)

För att det nu inte skall bli så dystert här hela tiden så ska jag berätta om det fina paret Stella och Lalle. Stella red Lalle barbacka idag! Det skulle jag nog inte göra!..tror jag? Dels för att min rygg inte klarar det men åxå för att jag rider just aldrig utan sadel och vet inte om jag skulle hållas där 🙂 Jag har bra balans med sadel, men utan???..nääää. Tufft av Stella att prova! På ryggen hölls hon och Lalle gick fint. Han hade väl i början varit rädd för det ena och andra men när jag gick för att se på så såg det så harmoniskt ut! Så söta dom två! Bilderna blev ju såklart från rumpan men lägger ut en endå så ni får se vad jag pratar om!

unnamed (15)

Samtidigt i stallet var Monica och behandlade Ellu med liniment. Monica ringde Anna (veterinären) idag då hennes bogblad och där omkring blivit varmt. Anna sa genast att det finns en nerv där som ofta blir i kläm om dom får en spark el ramlat el dylikt. Hon skall hållas varm och så fick hon lite metacam. Det skall gå om ganska snabbt, samma som Sören sa så vi väntar nån dag ännu. Eftersom vi talar om Ellu så tar allt lite längre än för andra hästar plus att hon är gammal så det läker kanske inte lika bra! Men nu är det bra då vi vet VAR problemet sitter. Tidigare har man inte sett något udda! Men en otrolig sak är att det syns inte ett revben på Ellu just nu, hon är så rund som hon aldrig förr vari tror jag. Hon får alltid en stor mage men endå syns något litet litet revben. MEN INTE NU!!! Det är lite komiskt att ju äldre hon blir dess bättre skick blir hon 🙂 Skulle Millan se henne nu skulle hon säga att hon får inte bli rundare!! Hennes ben och hovar håller inte till det! Och det är faktiskt sant!

Bild bevis

unnamed (16)

Så till sist en dagens av Petri, när vi nu är inne på Petris kommentarer ( läs tidigare inlägg om panter fläckarna) så kan jag ju berätta om hans smeknamn på hästarna här i stallet. Det är ganska sällan dom får hålla sitt eget namn nämligen..

några av hans namn, minns inte alla men nyaste i tur är Codon som blev Donne. Så har vi Tuikku som är Tuksu, Macarena = Makaron

Splinters Jackpot ”jack” kallade han Euro, Lalle = Lalle Balle och Remu var Romu!

🙂 huvudsaken att han vet vilken häst som är vem och att jag förstår vilken han talar om!! Men undrar vad Codons ägare tycker om Donne ? 🙂

Annonser

7 reaktioner på ”Minnes ljus, Smeknamn m.m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s