Hoppning och Ackupunktur

Igår red och hoppade jag Tuikku, det började ganska lika som senast att han bara sprang och lyssnade inget på vad jag bad om. Den här gången började jag kräva av honom lite mera övningar så han måste använda sitt huvud. Unghästar bli ju lätt uttråkade och behöver kanske något nytt ibland. Det funkade på Tuikku för han slappnade av och tog ner på varven! När jag tyckte jag hade honom under kontroll började jag hoppa! små pystyn till att börja med som låg på 55 cm. Dessutom ett hinder som jag hoppade på volt samt bytte varv på mitt på hindret så han måste göra ett galopp ombyte! Åxå lite tänkas där! Han behöver få koll på sina bakben, dom är oftast lite slow mot frambenen. Sen tog jag två lite större pystyn, kanske 65 cm, dom hoppade han bra. Och till sist en 75 cm oxer. Tuikkus första oxer tror jag det var och höjdrekord dessutom. Här var han osäker, han sprang förbi hindret två gånger förrän han sen tog mod till sig och hoppade. Nu måste han faktist hoppa för att komma över.! Efter det här slutade jag och böjjde lite igenom honom i skritten. Helt annan häst nu, mjuk och känslig för hjälperna!

Senare hoppade jag med Pampas samma hinder! Samma höjd. Jag gjorde det bara för att han skulle ha lite skoj, vi har inte hoppat sedan Gumböle tävlingen. Å skoj hade vi 🙂 voi att det var roligt tyckte Pampas! Skall hoppa lite högre och mer seriöst i slutet av veckan pånytt. Behöver få lite känsla inför Ypäjä som är om en par veckor!

Idag sen var det Lalles tur att hoppa, ackupunktur Joppe var bokad till eftermiddagen och Lalle skulle kollas. Så jag red honom före Joppe kom. Idag blev jag positivt överraskad, Lalle var på det humöret att hoppning är helt ok! 🙂 Jag värmde upp länge, han var stressad när han kom in på plan och såg alla hinder. Så jag red tills han lugna ner sig. Mycket övergångar och skänkelvikningar. Har märkt att ju mer jag värmer upp dess bättre hoppar han sen. Skyndar jag och börjar för tidigt gå över bommar så klarar han inte av det mentalt.

Han hoppade alla hinder på första försöket och han rusade inte heller som han ofta gör när han blir stressad! Vi bytte galopp över hindren och red en hel bana utan bråk el stress! Riktit nöjd med honom. På Torsd skall jag hålla ”hopplektion” åt Stella och Lalle, jag hoppas det går lika fint som idag!

Sen var det då dags för Joppe att sticka Lalle, han hittade inget fel på honom, han har inte sjukt i ryggen el någon annanstans. Det var egentligen bara det jag ville försäkra mig om, jag visste det nog egentligen men det känns alltid bra att höra det av Joppe!

unnamed (1)

Macarena blev åxå igenom kollad, inget att poängtera där heller. En pigg och kry gammal tant!

Sen var det Tuikku och Ellu kvar, Ellu behandlades för sin nerv som är i kläm el försträckning vad det nu sen är… Joppe sa att det borde bli bättre om några dagar. Åtminstone fick han bort spänningarna sa han! Det kan vara att Ellu får bli längre ute på ” bete” än dom andra. Hon skall röra sig men inte ridas så då är bete det bästa. När dom kommer upp i vinter hagarna rör hon inte på sig lika mycket själv som hon borde. Nån kompis måste hon ju få så vi skall se nu hur vi ordnar detta!

unnamed (2)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s