Effektiv dag

Till att börja med, vilket härligt höst väder vi har och blivit lovade såhär minst tio dagar frammåt! Det betyder sköna dagar för hästarna på bete och jag kan njuta av mina sista lediga veckor!

Målar stallet som bäst, el kalkar väggarna, det är ett skit jobb men skall göras så stallet hålls fräscht så onödigt att klaga. Petri har lagat nya ytterdörrar till stallet som åxå behöver målas. Sen skall bara boxarna fyllas med spån och vänta att hästarna flyttar in igen. Jag har ingen aning ännu vem som skall stå i vilken box. Några är på det klara, som ex Pippi som måste stå i sin box för att vara nöjd 🙂 och så har Pampas sin box såklart! Dom andra som kommer stå inne i stallet är Ellu, Macarena och Enzo. I uteboxarna kommer Tuikku, Codon och Stella ( hästen) 🙂 På lösdriften går Elli och Lalle. Stella är för stor för att dela på en box så hon får en egen. Antagligen kommer jag att ta in Stella i stallet så länge Ellu skall gå ute. Om det blir någon natt skit väder och Ellu får komma in får hon gå i uteboxen.

Idag på förmiddagen red jag ny häst för mig igen, en 3 åring som är inriden från tidigare men nu haft hela sommaren ledigt. Väldigt kiva häst, kommer bli lätt att rida och som söker stöd från handen genast. Idag bara skrittade jag och tog några varv trav men imorgon skall vi prova på galopp! Lovar nån bild..kanske?

När jag kom hem red jag ut med Pampas, längs med sandvägen och via stubbåkrar! Vår sand väg är som bäst under renovering och helt super plats vis. Dom lägger ut ny sand och den är som en galoppbana! Passade på att galoppera en hel massa! Härligt!!

unnamed (6)

Som nästa skall jag hjälpa Marie hoppa med Pippi (pippi har inte hoppat sen Ida gjorde det i våras) och efter det kommer Stella och jag skall hålla timme åt henne! Rolig och effektiv dag!

Annonser

3 reaktioner på ”Effektiv dag

  1. Jag HATAR den där sanden!! Vår bil söker sig helt jävla mycke på den och så var det nån idiot som kom med sin BMW och körde mitt på vägen och jag hamnade ta in till kanten på den där jävla sanden så att jag var halft i dike för sanden sög åt sig bilen.. Kul.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s