I väntan på bättre tider

Jag visste att det skulle regna idag, så jag var förberedd men endå blir det en lång förmiddag. Jag planerade sova lite längre el ligga och dra mig då jag inte hade någo brottom upp. Tyvärr var Stålle av annan åsikt. Han ville absolut att jag skulle stiga upp och släppa ut honom, även om Petri steg upp… Han gör verkligen allt för att väcka mig, han börjar med att jama sakta, sen med lite mera ljud. Efter det klöser han på madrassen under sängen. Hjälper inte d hoppar han upp och lägger sig på mig, biter i min klocka el hårband som jag har runt armen. Som sista fäller han ner saker från nattbordet och börjar leka med telfonladdaren. Då ger jag upp för jag är rädd att han skall bita i ledningen. Jag gav mig vid 9 tiden, släppte ut honom och gick tillbaka upp i sängen. 5 minuter senare kom han in tillbaka 😻 älskade katt fjant..

unnamed (5)

Regnet skall sluta vid 15 tiden, sen skall jag gå ut och börja fixa. Först bygga en bana åt en annan som kommer hit och rida och sen rida Pampas. Igår var vi på stubbåkern och träna kondisen så idag skall vi jomppa lite på plan. Lalle har haft 3 dagar ledigt och igår red jag honom igen. Planerade köra lite kondis på stubben med han med men herren var lite bångstyrig. Först skulle han inte gå förbi betena, han försökte vända om när hästarna blev bakom honom, det här gjorde han två gånger förrän han trodde på mig när jag sa att slut fjantas!

Sen skulle han enbart galoppera när jag bad trav. Sen när jag skulle ha han att galoppera så bockade han i varje fattning…då började mina nerver tryna med honom så jag red och red och galopperade och travade om vartannat. Det andra problemet var att han blir väldigt tung på handen när han inte sammarbetar. Så jag hade mycket i händerna, han lixom dyker med halsen i lång låg form och det är inte speciellt bekvämt. Jo han jobbar me ryggen men han bär sig endå inte korrekt. Så här försökte jag lite få upp hans hals tillika som jag ju ville hålla formen.

Kommer fortsätta med det här idag och hoppas på en lite mer sammarbetsvillig Lars. Jag tror det här berodde på att han varit ledig så många dagar i sträck, jag är mycket medveten om att han blir så här när han stått några dagar. Men lite ledigt behöv han ju endå. Sen är det annat om han är helt och hållet på ledigt och sen tar igång honom, men det krävs veckor av ledigt! Varannan dag är bra nu betes tid. Vintertid funkar han bäst med daglig motion! Resten av veckan kommer Stella sköta om ridningen eftersom jag har fullt program.

unnamed (2)

Imorgon kommer jag vara i butiken hela dagen, på tal om det så skall ni kika in på web shoppen hos DinoDina, mycket höstnyheter! på fredag skall Adde kastreras, på lörd går säkert hela dagen åt att vara i ypäjä och så skall vi på fest på kvällen. Så sönd blir nog en lat dag.

unnamed (9)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s