Lalles bästa hoppning hittills.

Jag hade tänkt lägga ut det här igår redan efter att jag var klar i stallet men så hamnade jag iväg på jobb och var hemma sent igår kväll! Jag hoppade alltså igår med Lalle och han var verkligen duktig! Som jag sagt så brukar han bli spänd bara att han kommer in på plan när det står hinder där. Inget sånt igår! Dessutom behövde jag inte värma upp något länge alls. Om nu någon missat det så är alltså Lalle väldigt osäker på hinder, han har alltid varit och det är inget någon gjort något fel med. Han bara inte är någon naturtalang. Först vägrar han fara över hindren och sen när han far så rusar han över. Varje nytt hinder brukar han stanna upp på och titta och sen först hoppa över! Igår stannade han på ett hinder!!! och det var inte det första, jag hade hoppat två kavaletter före. Stella var med mig och filmade så jag har allt på film, allt i ordningsföljd och både fina hopp och mindre fina hopp finns med. Nu har han kommit så långt att jag kan lite börja passa in stegen framför hindren, det var helt omöjligt tidigare då man inte alls kunde ta i tygeln före hindret, då stannade han. Några gånger rusade han lite på ett hinder och det tog jag flera gånger om och om tills jag fick honom att lyssna. Han får alltså inte rusa iväg som han gör ibland. Dels för att nitar han med sån fart så ligger jag säkert på backen och dels för att det inte hör till att man tar sig över ett hinder så. Därför travar vi in till hindret ibland för att han skall hållas lugn! Hindrena är små så han klara gott och väl att hoppa i trav och det är nu som det är viktigt att inget går fel, om han nångång ska kunna hoppa ens 80 cm så måste bromsen och kommunikationen funka redan nu.

Idag är det Stellas tur att hoppa honom, det blir deras andra gång ihop på hinder så jag kommer sänka dom från 60 till 40 cm. Det är helt medvetet att vi hoppar två dagar i rad, nu har Lalle sett hindrena och förhoppningsvis är ännu säkrare på sig! Eftersom det är Stella som kommer rida Lalle i stora hela över vintern så är det viktigt att hon lär sig från början att hoppa med honom, det är inte meningen att vi skall hoppa båda varje vecka. Om två veckor skall vi åka och tävla med Lalle, Stella hoppar 40 cm och jag 60 cm 🙂 Så nästa vecka skall vi svänga om träningsordningen så att Stella hoppar först och sen jag!

Lägger upp bilder/film från idag om Stella e ok med det 🙂 Film på Pippi och Marie kommer åxå !

Annonser

8 reaktioner på ”Lalles bästa hoppning hittills.

  1. Stor förändring på Lalle sen jag såg honom hoppa senast. Menar in real life. Tycker han även börjar höja ryggen lite i hoppena nu, blir nog ännu rundare hopp med tiden. Bra jobbat med han. För påriktigt så han greps ju av panik av att para se en bom på marken förrut.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s