Marie & Pippi, Stella & Lalle

unnamed (16) unnamed (17) unnamed (19)

Som ni ser så red Marie Pippi barbacka igår. Jag kan berätta att hemskt många har inte ridit Pippi utan sadel.!! Jag vill minnas jag nån gång skrittat henne! Jag varna nog Marie om detta men hon hade redan bestämt sig! Bra gick det som tur!! Och fina är dom!

unnamed (22) unnamed (23) unnamed (24) unnamed (26)

Att tänka på är att Pippi är hela 22 år och bara ridits sparsamt under sommaren! Tycker hon är mjuk och rid bar trots det här, det är bara hennes bakben som är lite slöa ibland att få med. Men gamla tanter måste få njuta av lite sommarledigt på gamla dagar! Speciellt såna som Pippi som haft ett tävlingsliv på GP nivå. Sommaren är tycker jag ett perfekt tillfälle att låta hästen vila, för dom som går på bete då vill säga. Dom som har stora ytor och mycket häst kompisar rör sig lika mycket per dygn som en häst i vinterhage och rids en gång per dag!

Så var det Stellas tur att hoppa Lalle, han var lugn när hon värmde upp = jätte bra! Men ville inte hoppa över första hindret. Han provade två gånger dra på sida, andra gången var Stella skärpt och rättade till honom och styrde över hindret fast han redan var på sidan om! BRA!! Lalle fattade att ok jag måst hoppa även med den här ryttaren 🙂 Sen gick det sakta bättre och bättre och dom hoppade två banor med bättre flyt! Lalle behöver lära sig att Stella bestämmer och Stella behöver lita mer på att han hoppar och vågar följa med i hoppen. Allt det här kommer endast med mera träning! Det här var deras andra gång tillsammans, och Lalle är ingen bra häst att lära sig på men dom tycker om varann och vill försöka och det är A och O.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s