skräp fiilis

För det första steg jag upp onödigt tidigt idag. Skulle ha kunnat sova en timme längre. Sen kom det fram att jag gjort bort mig totalt igår, någo som inte är ok på något vänster. Så dagen var förstörd från morgonen redan.

Det fortsatte när jag skulle rida ut med Macarena i sällskap med Stella och Lalle. Allt väl tills vi vände hemmåt, då fick jag känna på en Pippi 2.a. Så nu har vi två st Pippi hästar här! 🙂 Även om Pippi blivit mycket bättre på senaste åren. Dom är annars åxå ganska lika, båda stressar av att bli ensamma inne i stallet, båda impar och brunstar konstant plus att dom har en vana att stå med ena frambenet i luften när dom blir otåliga 🙂

Det började med att jag skulle stanna och vänta på Lalle som inte hann med i Macarenas skritt. Det gick inte för sig enligt Macarena, hon börja studsa på stället och små stegra. Så pompa hon framåt riktit fast i dikes kanten. Och försökte jag vända så backa hon ner i diket. Inget spö hade jag med heller så jag var ganska hjälplös där. Men jag ger mig ju inte, vill hon bråka så kan jag åxå! Hon valde fel person att testa med. Ägaren har nog sagt att hon kan göra såhär men trodde aldrig det skulle vara så här grovt. Fick henne tills sist att vända och jag hade henne och snurra runt och runt tills hon sluta dra emot. Sen satt jag iväg i full fart bort från stalle, vände om, red hemåt, och så nytt försök att vända bortåt. Inga problem nu mera. Men stackars Lalle blev ju helt till sig av allt råddas av och ann. Men what to do.?? Jag kunde ju inte låta Macarena vinna heller, då skulle det varit kört i framtiden. Lalle 5 år och Macarena 22 år, idag var det ombytta roller !!!

Bra på ett vis att det hände, och med mig. Att det inte hände med någon mer osäker på ryggen. Nu vet vi va ägaren menade och vad som bör beaktas. Hoppas hon nu fatta vem det är som bestämmer här efter. Egentligen stör jag mig inte på sånt här beteende, jag förstår att hästen testar nya ryttaren någon gång, det som stör är om det händer igen. Då visar det bara att hon är en hårdare nöt att knäcka!

Jag har inget emot svåra hästar så länge det inte är mina egna 🙂 hehe skämt och sido…

unnamed (6)

Annonser

2 reaktioner på ”skräp fiilis

  1. Du sa ju genast då Macarena kom att det är en Pippi tvåa, tydligen mer än förväntat 😂 tur att du redan vet hur man ska handskas med såna där tokor 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s