Fruktansvärt av mänskan

Det är hela tiden på FB en massa ledsamheter om hur mänskan behandlar djur, både våra husdjur och boskaps djur! Hur jäkla grym mänskan är är helt ofattbart 😦

Sättet vi behandlar djuren som senare blir vår mat, jag måst säga att jag är ok med att folk äter kött. Djuren äter åxå varandra för att överleva. MEN jag förstår inte varför dessa djur inte kan få ett värdigt liv så länge dom lever och sen slaktas på ett snabbt och fint sätt! Då skulle jag vara mera ok med alla köttätare. Själv äter jag inte just alls biffar, men äter nog i nån form kött, mest malet kött. Jag köper alltid ex ägg från frigående höns. Höns som är instängda i små burar hela livet är bara för hemskt. Samma grisarna har det nästan värst..instängda i så små burar att dom inte kan ens vända på sig.

Hur har vi (mänskan) blivit så grym?? Det värsta är det att vi ser djuren som just DJUR, d.v.s som om dom inte är lika mycket värda som vi. WTF??? dom har känslor och lever lika mycket som vi. Hur kan man göra illa ett djur utan att röra en min?

Det här har lett till att när jag läser om mänskor som blir felbehandlade och utsetts för det ena och andra så kan jag inte känna sympati för dom, visst kanske just dom som utsätts kanske inte är elaka men det e vi mänskan som får skylla oss själva att vi är så jävla blåsta och grymma. Det är vi själva som startar allt elände. Där är skillnaden, djuren har inget till säga! Visst tyck att jag är grym men någon måste försvara djuren.

Hur kan man inte tycka att katter är söta och bara dumpar dom i soporna el liknade. Visst djuren gör fanstyg, och kan ställa till med olika problem. MEN HEJ va gör vi då?? vi ställer åxå till med problem, se bara på värden idag! Djuren är ju så jätte oskyldiga och har inget annat val än att lyda oss. Jag har så illa att vara varje gång, och det värsta är att jag kan ingenting göra! Hjärtkrossande.

Annonser

12 reaktioner på ”Fruktansvärt av mänskan

 1. För ett par år sen var det gäng ungar läs barn, i Dal i Ingå , som sparkade livet av en igelkott !!! Vet ni att jag sku garanterat sitta i fängelse nu om jag hade sett det 😦 !!! + att föräldrarna skulle vara öronlösa ! Vidriga varelser ……

  Gilla

 2. Dom som jobbar inom dessa industrier ser nog alla djur som mat, inte som djur. Samma dom somgör allt detta så dom tänker ej på en gris som en gris utan som skinka/kött.

  Fast du Marie har dåligt blod så kan du vara vegetarian. Min kompis är det och hon hade jätte dåligt blod och hon har med åren blivit bättre. Man kan äta lika mångsidigt utan kött som med kött ☺️

  Men jag funderade här när jag läste att det är väl ingen skillnad vad för kött man äter, tänker på julskinkan. Utan skillnaden är nog varifrån den kommer. Hur djuret växt upp liksom.

  Vad får människan att behandla djurena så här? Man måste ju vara totalt störd, det är ju säkert. Minns ni katten som hittades i Pojo för några år sedan. Den levde ännu. En ung pojke hade rivit käken av den. Vem gör nåt dånt. Jag börjar må så illa att bara tänka på allt.

  Gilla

 3. Hos oss har vi ätit rökt kalkon istället för julskinka nu flera år – OCH DET ÄR SÅ MYCKET GODARE! Speciellt om man då köper den från en plats som sysslar mer med kvalitet än kvantitet 🙂

  Jag skulle också vilja bli vegetarian, men det bara går inte för mig.. Dels så är ju mitt blod så sjukt dåligt, så jag måste äta såpass mångsidigt att en vegetarisk kost inte skulle funka – fastän man kan få så gott som samma proteiner och mineralämnen från vegetarisk kost som från ”vanlig” kost. Sen är också jag så otroligt kinkig att jag antagligen bara skulle äta ärter..
  Nej, men alltså det är så fruktansvärt hemskt hur människan behandlar djuren. Alla videon som ploppar upp på Facebook ”gömmer” jag genast, jag klarar inte av att se dem.. Man märker ju genast på texten vad den kommer handla om och handlar det om djur så klickar jag genast bort dem. Jag klarar helt enkelt inte av det. Man vet ju hur de behandlas runt om i världen, men man vill liksom ändå inte se det för det är ju så fruktansvärt.. Jag vet med mig själv att jag skulle gå under som människa om jag skulle se på sånt där hela tiden, man blir ju så jävla mörk inuti och märker hur bitar av en skalas bort.. Förstår inte hur folk klarar av att jobba inom dessa industrier, eller ännu värre de som gör sånt här på skoj!?! Jag menar, kan man ens kalla såna som sysslar med såna hemskheter på fritiden för människor?!

  Gilla

  • De e just d som är så rått av oss att d finns folk som int berörs alls fast dom har ett djur å lida. Ofattbart. Å fast alla dom här hemska videona kommer ut på fb så görs d endå inget åt d 😞

   Gilla

 4. Jag håller helt med och jag skulle helst bli vegetarian men är så ursel på matlagning så jag har gjort en del kompromisser…äter aldrig griskött, 99% för att grisar är för intelligenta och 1% för det är inget för människokroppen, köper enbart ekoägg, de hönsen har den bästa tillvaron av alla även om där finns förbättringar att göra..och regelbundet kör vi till Mörby och köper deras ekokött och ser hur bra kossorna har det med lösdrift och stora hagor, de slaktas tyvärr inte på gården men de har ett super liv för det och köttet är gott, väntar på att det skall komma mera ekohönskött på marknaden…ryser då jag ser lamm- och kalvkött och undrar i mitt stilla sinne om någon skulle sätta gaffel i det om där skulle stå fölkött eller hundvalpskött? Till sist..till julen köper vi en rökt kalkon från rökeriet mycket bättre än julskinkan, tänk vilken mass-slakt det är för den där JUL skinkan….

  Gilla

  • jag har åxå förstått att grisar är väldigt intelligenta, klokare än hunden. Och jag skulle åxå annars kunna bli vegetarian men jag är igen sååååå kinkig att jag skulle svälta! Jag kan inte laga mat, jag gillar inte att laga mat och jag tycker inte om mycket i matväg så det skulle bli knepigt. Härligt att även du ser på saken som jag gör! Kalkon mot julksinkan låter som ett första steg! Då julskinkan är det enda av gris som verkligen är gott!

   Gilla

 5. Tack! Även om det inte kanske hjälper något djur med att jag skriver så är det kiva att höra att fler än jag tänker så här. Vet du jag såg en video där dom kastrerar små grisar helt fullt vakna, med en tång bara river ut grejerna, och klipper av svansen samtidigt med tången, inga smärtstillande. Grisen skrek i famnen och när dom va klara kasta dom den vidare 😦 Det hände en massa annat där åxå som jag helst av allt inte hade velat se 😦 Fruktansvärt!

  Gilla

  • Joo å vet du att dom där grisarna kastreras för att köttet smakar bättre på en kastrerad gris än en okastrerad. När jag jobbade hos veterinären så jag griskastrering, det var så hemskt. Det är inte ens veterinärer som gör det utan ägaren till svinstian. Dom hade en specialtång som dom använde. Allt, precis allt som djuren utaätts för är för att vi människor ska få/ha det bättre. Vi är en jävla feg djurart!!! Jag blir så frustrerad!

   Gilla

 6. Jag är helt lika, jag känner inte sympati längre för människor. Vi är den värsta ”djurarten”. Vi ger oss oftast på de mindre och svagare och känner oss jävla duktiga och tuffa. Människorna gnäller och gråter att det är krig och oroligheter över allt, men hej vem fan har startat allt? Det är nog vi själva, inte är det djurena. Djurena har inget att säga till om. De ska bara gå igenom en massa ONÖDIGT lidande för vår skull. Det borde för det första finnas lag på att ALLA gris, kossor och höns som föds upp till kött skulle måsta få gå på lösdrift. De sku måsta få ha det bra så länge de lever.
  Jag köper åxå bara ägg från frigående höns MEN de har det heller ej bra. Det är allt för mycket höns på en för liten yta. De blir så instängda och så ”på varandra” att de hackar på varann. Skulle det vara mindre på en yta skulle det inte uppstå lika stora problem med hackas. Kossorna, de får vara ute några fjuttiga sommar månader. Sen står de inne fast tjudrade i fuktiga illaluktande ladugårdar. Kor kan faktist gå ute åxå även om det är vinter men de måste slippa in för de tål ej lång kyla. Grisarna kan man ej ens prata om!

  Hunduppfödare, får dom fel kön på valparna så tar de bara bort de valpar som de ej vill ha. Endast för att de är svårsålda. Sluta föda upp hundar då vet jag väl! Eller sen som tjejen i ryssland gjorde, kastade hundvalparna i sjön och hade kompisen å filma så hon fick ut det på youtube. Cool tjej liksom! 8valpar (kan vara det vara 6 st) kastades i men alla blev räddade av en äldre kvinna som såg allt.

  Sen även det att hur många kallar sej ej för djurvän men ändå misssköter sina djur. Inte i en så stor skala men i alla fall sköts de ej bra. De kanske ej får tillräkligt med mat, ej den veterinärvård som krävs, ej kommer ut mera än för att lyfta på benet mot första bästa buske å sen in tillbaka.
  Människan är grym, verkligen grym. Inte konstigt att man ej känner sympati för dom mera.
  Jag gillar alla Heidi dina inlägg men det här fick en 10+ av mej!
  Grymt bra skrivet!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s