Tankar om pengar

Måste göra ett funderingsinlägg om priser och vad som är axeptabelt och vad är råneri!. Nu talar jag om tävlingsavgiften till Horse Show här i Finland. Jag tänker inte säga några summor, en del av er vet vad det kostar, andra inte. Lika bra så.!! Jag skulle inte heller vilja veta men tyvärr vet jag. Att alla tycker olika om vad som är dyrt och inte är dyrt är ju självklart men finns det ärligt någon där ute som tycker det är ok att betala 3 siffrigt tal för att hoppa 2 st banor?

Hur täcks dom ta så mycket betalt av oss? För att dom skall ha råd att betala prispengar till dom stora klasserna såklart. För VI är det ju som betalar! Skulle jag ha vetat exakt hur dyrt det är att delta skulle jag aldrig gått med från början, men när man gjort A delen måste man ju göra B. Annars känns ju A delen som bortkastade pengar!. Så gärna vill jag inte tävla på horse show att jag tycker det är helt ok att kasta ut ….€ för två dagar. Nån gräns på vad det kostar i hästvärlden borde det ju vara. Tänk hej om jag vägrar ut mig båda klasserna? haha då kommer jag skratta fult! Tänk att verkligen ingen heller klagar på dessa summor, utan alla bara betalar och tycker det är fancy.. Huj äckligt!

Jag säger inte nu detta för att jag inte skulle kunna betala den här avgiften, att jag inte kan åka för att det för dyrt. Jag kan bra betala den, det är inte därför, även om det roliga med att delta försvann. Jag vill bara ha fram att var finns gränsen för vad saker får kosta här i landet?

Jag förstår hela delen nog att när det är mycket prispengar så kostar deltagandet, men vi som tävlar på låga höjder är inte många som kommer att se något av dom prispengarna och endå betalar vid skjortan. 🙂 sjuukt! 🙂

Annonser

4 reaktioner på ”Tankar om pengar

 1. Hehehe.. I feel you. När man räknar ihop hur mycket jag satsade på HIHS 2013 och 2014( då vi dessutom vägrade båda banorna, hehe) tror jag både du och jag vet att vi snackar fyrsiffriga fina belopp 😉 Det är verkligen dyrt, lägg sen till boende, mat, uppstallning, bensin etc etc.. MEN, jag kan garantera dig att det är ett minne för livet.. INGET slår den fiilisen att få värma upp med världsstjärnorna, gå omkring hur man vill i hela ishallen och få ta del av allt bakom kulisserna.. Smakar det så kostar det 😉 ( sen ska vi ju komma ihåg att armbanden nog är värda sitt, så den stora summan det kostar att delta betalas lyckligtvis tillbaka till en liten del när man får dom och då kan se ALLT under alla dagar)

  Men visst, det är råneri. det är sjukt.. det är… ridsport..

  Gilla

  • jag kommer inte stalla upp Pampas när han inte trivs borta och äter dåligt! Så där kommer jag ju lite billigare undan.! 🙂 Armbandet är ju värt en massa men vet inte om jag orkar fara dit både Lörd och Sönd när man redan kört dit två dagar. Kanske ena dagen bara för att få ut allt av pengarna. Nu värkar jag väl stöddig, förlåt, MEN när jag jobbade i Sverige fick jag vara med bakom kulisserna på många stora tävlingar som ex Falsterbo och i Danmark, jag har inte ridit egen häst, men gjort allt annat som hör till som hästskötare med kända hästar och ryttare ( då på den tiden kända) Även festerna efteråt.. 🙂 Skålat med Rolf Göran Bengtsson o.s.v. som ju faktist ännu är ett toppnamn!! Då var det ju såååå hurja 🙂 , men tyvärr inte mera. Men visst förstår jag att många vill uppleva det! Vad jag låter negativ, inte min mening, men tyvärr har glamouren i det här försvunnit i mina ögon.

   Gilla

 2. …och att delta i trav kostar inget, och trav körs det så gott som alla dagar i veckan på olika banor och där får hälften,beroende på hur många deltar i en start- oftast 12 stycken, så 6 får prispengar, vinnaren såklart mest..😋 Men trav e ju nog en större sport än vad ridningen är..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s