Longeringsdag!

Jag har varit lat idag och inte ridit en enda häst. Jag har longerat Elli, Pampas och Lalle. Ibland är det riktigt kul att jobba dom från marken (som jag skulle ha något val med Elli ) :). Lalle har jag inte longerat sedan han var 3 år, d.v.s före han åkte iväg till Åbo. Och för Pampas del börjar det vara flera månader sedan! Egentligen är det ganska otroligt hur bra longeringen funkade trots lång paus. Det var som om han var longerad igår! Åtminstone har hästen inte dåligt minne. Och sen med Lalle, han är ju nog longerad i Åbo. Jag vet inte hur mycket men oberoende använder ju alla sina egna kommandon och sätt att longera på. Endå hade vi inga problem med att förstå varandra idag. Och vad han är nätt att se på den där Lars! Verkligen vacker.

unnamed (10) unnamed (28)

Han gillar inte delen som går bakom hans bakben, förvånar mig inte det minsta, så i galoppen bockade han kraftigt några gånger. Underligt nog bara i höger varv, det tyckte jag var lite skumt? Dessutom galopperade han kors galopp efter bockningarna. Han har inga problem med galoppen när man rider, undrar varför höger nu var så mycket värre? Jag skall longera honom utan några tillbehör här någon dag för att ta reda på om det var pessoan som orsakade detta!

Även Elli var jätte fin idag, BETYDLIGT lugnare än i förrgår. Hon lyder redan rätt så bra på trav, skritt och halt. Jag smackar och prrrar som hjälp. Så det blir lixom trav -smackning! prrr- halt!!! Om jag jämför från i våras då jag longerade henne senast så har balansen blivit mycket bättre, volten hålls ganska rund och mycket större plus att hon håller samma takt hela tiden!

unnamed (27) unnamed (13)

Nästa vecka skall jag ta ut henne som handhäst med Macarena hade jag tänkt. En test runda bara. Förresten, igår kväll red jag för första gången Macarena på plan. Jag har ridit henne på åkern tidigare några gånger då hon behöver stora ytor. Man kan inte göra några små svängar el små volter men lite lätta skänkelvikningar och stora volter gick bra. Hon är jätte pigg och uppskattade att jobba på plan! Hon kändes inte alls stor och klumpig, tvärtom bekväm att sitta på och lätta rörelser! Positiv överraskning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s