övning inför Tävling

Så är det, Lalle skall och tävla igen 🙂 På Söndag bär det av och vi har idag övat bäst vi kan. Stella skall hoppa 40 cm och jag 60 cm. Vi gjorde möjligaste lika hemma som det kommer gå till på tävlingen. D.v.s vi värmde upp på ett räck och en oxer och sen hoppade vi genast en liten bana. Stella började, det var helt klart deras bästa gång tillsammans idag, Stella har kommit underfund med hur man får Lalle över hindren fast han vägrar. Vi hade även Macarena med oss, så att jag red henne samtidigt, oftast är det ju en häst tillika inne på banan som man rider själv.

Sen bytte vi om, jag värmde upp lite på vardera ”uppvärmningshindren” och sen hoppade jag några banor. Ibland har det hänt att de finns kombination i 60 cm klass så vi hade en sån för säkerhets skull framsatt idag, Lalle har aldrig hoppat en sådan så jag tyckte det kunde vara skäl att öva lite ifall vi har otur och det kommer en på tävlingen 🙂 Jag fick hoppa den flera gånger förrän det gick bra. Det gick inte annars heller lika bra som senast för oss, kanske för att jag börjar ha mera krav på honom nu. ? Men vi far nu och provar ta oss genom banan, vad annat kan vi göra? träning ger färdighet!

Före vi hoppade Lalle hoppade jag med Pampas en ny övning som jag såg på nätet någonstans för en tid sen. Hinder ställningen såg något annorlunda ut, nämligen så här

unnamed (29)

Alla hinder i en rad efter varann! Iden var att du skulle hoppa i båge vart annat hinder och det var absolut inte helt lätt. Här kan du ju såklart förenkla det med att lägga mera mellan rum mellan hindren. Men jag slog på stort och gjorde det svåraste 🙂 Pampas gillar ju inte grammatik på hinder, och det här var inget undantag. Men ibland måste jag pina honom lite. Det här krävs mycket samling och snabba hjälper. Först skall hästen svänga men inte för brant, den måste komma tillbaka efter hoppet snabbt för att hinna till nästa hinder. Pampas fick verkligen lägga rumpan under sig! Han var genom svettig när jag slutade. Han gjorde det ganska bra faktist även om han stressade lite. Bra jomppa! Och jag kan säga att det är svårare än det ser ut!

Annonser

3 reaktioner på ”övning inför Tävling

  1. Den där övningen såg jag åxå nånstans! Lite som att rida ”serpentiner” Säkert en jätte bra övning. Kanske borde prova på samma idag men lägger bara sockerbitar att det inte bara blir för högt 😝

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s