Lalle, Stella och Heidi på tävlingar

Tävlingsdag! Senast som Lalle var på tävling var i början av Juni och då hade han Nova med som resesällskap. Idag reste han ensam. Han gick snällt in med en liten push bakifrån som påminnelse att man backar inte. Åkte snällt hela vägen och stod en redig halv timme i trailern förrän vi tog ut honom, åxå snällt och lugnt! Han var spänd och rädd för det mesta runt ridplan när Stella värmde upp där. Sen då vi fick gå in i manegen var han lite lugnare tills dom skulle börja hoppa. Han skulle inte över bommarna, varken det lilla krysset el det lilla räcke. Fick mana på lite från marken. Efter bara några hopp slappnade han av och hoppade fint!

12053227_507861142714033_888762000_n (2)

Inne på banan gick allt fint förrutom hinder nummer 2 och hinder nummer 7, av någon konstig orsak skulle han inte över dom. Dom blev tyvärr uteslutna då han bråka två gånger. Resten av banan gick bra och Stella gjorde verkligen ett fint jobb! Som ett litet OBS så har hon ju bara hoppat honom 3 gånger före det här!

Stella och Lalles bana

Vi hann pausa lite mellan klasserna och jag började skritta fram ute på plan, han var lugn och mjuk så jag tog lite trav och sen galopp. Det gick väldigt långsamt frammåt inne på banan, tyckte det tog en hel evighet förrän jag fick gå in i manegen. Jag skrittade igen medan vi väntade. Men det var ett misstag, Lalle fick ny energi och gick igen på nålar. Så jag började galoppera, och fortsatte inne i manegen. Började hoppa och det var katastrof! Tappade räkningen på hur många gånger han vägra på oxern. Dessutom rusade han över hindret och var tung på handen. Nå, jag red och red och hoppades på att han skulle börja bli trött. Svetten kom  sakta fram och farten började lite sina! Tack och lov, då det var vår tur att gå in. Gick raka vägen till hinder nummer 2 som var farligt sist, vidare till nummer 7. Å nej dit skulle han inte gå. Knäppte till med spö en gång och sen gick han. Så va det vår tur och ni får se hur det gick. Videon får tala för sig själv…

Heidi och Lalles bana

Sååå jäkla nöjd med honom, han rusade inte, han stannade inte en gång och han lyssnade när jag bad honom ta ner till trav. Vår omhoppning var ju inte den snabbaste så vet inte hur mångte vi blev, men det skiter jag i. En 0-0 bana var mer än jag vågade hoppas på!

12067195_10153336717243952_1517024875_n 12081396_10153336717388952_1158660078_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s