häst presentation del 1

Ridit, ridit och ridit gånger 4 hästar 🙂 Kände faktist i benen när jag red Pampas som sista häst på plan. Lalle skulle som tur gå en terrängrunda så där kom jag lite lättare undan.

Häst nummer 1- En fyra årig curly valack. Nämnde ju tidigare att jag ridit den men inte gett någon mer info. Jag lärde mig ”känna” denna häst då jag köpte Lalle för två år sedan. Båda två var då hingstar och var på samma bete ihop. Båda kastrerades samtidigt och nu har jag då varit med när han börjat ridas. Jag har aldrig ridit en curly ras innan. Roligt att prova på olika raser.!Han är av modell grövre, alltså helt motsatt mot mina hästar. Han är endå i precis rätt storlek för mig så det känns bra att rida honom. Jag har en gång ridit i terrängen med honom, alla andra gånger på ”plan” Han är jätte modig, nyfiken och ivrig i terrängen. Vet inte om det är rasen i sig som är så el bara han. Men väldigt bra terräng häst! På plan började vi såklart först med att få alla grunder att funka, göra halt med vikten och lära sig galopp skänkeln. Idag försökte jag mig på att få honom att ta stöd av min hand så han småningom skulle höjja ryggen lite och sänka huvudet. Han har lärt sig väldigt fort allting, speciellt galoppen har blivit massor bättre på några veckor. Isa som alltså äger honom rider ju honom själv flera gånger i veckan och balansen och kondisen har blivit bättre och bättre. Terrängen gör underverk för unghästar! Bilderna är gamla, det är kanske 4.de gången jag rider honom här.

11935647_1671885183025105_231986315_n

_full (1)

Häst nummer 2 för dagen – Enzio, varmblodstravare. Äldre herreman som haft senskador två gånger och nu efter två år klarar av nästan vanlig ridning. Jag har ridit ut med honom en gång tidigare en kort terräng runda men idag var vi på plan. Kaisa som äger Enzo ville se från marken hur han rör sig samt att jag skulle ta lite kavaletter med honom. Med kavaletter menar jag trav bommar på rad så han måste lyfta benen lite högre och tänka till var han lägger benen. Jag har förstått att han släpar i bommarna alltid när Kaisa ridit honom. Jag har inte ridit så många varmblod så det här var spännande. Enzo är riden hela sitt liv på sidan om travet så han kan en hel del. Han kunde faktist mer än jag trodde och han var riktit trevlig att rida efter lite uppvärmning! Jag hade allt för långa stigläder men fick endå han att gå rätt så bra! Även han här helt ok storlek för mig! 🙂 Båda dom här två hästarna behöver mycket ben och även Pampas behövde mycket ben idag så känner nog av det imorgon tror jag!

unnamed (1)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s