it´s all about Tuikku (och lite Elli åxå )

Häst presentation del 2

häst nummer 3- Tuikku, finnhäst valack på 5 år. Jag måste berömma denna lilla häst! På ett år har det gått mycket frammåt, men på bara senaste månaden sjuuukt mycket. Jag har ridit honom nu som då..senast koncentrera vi oss på hoppningen, idag på dressyren. Jag tog min egna sadel, då senast jag red med den kändes mycket bra. Jag kommer mycket närmare honom och får maximal effekt ut av mina korta ben 🙂 Han är helt perfekt storlek åt mig! Tuikku har ena bak knä lite löst och det enda som kan stärka det är muskler. Därför är hans trav taktlös ibland. Hans ena varv är betydligt sämre..enda tills idag! När jag slutade kunde jag inte känna någon skillnad från vänster till höger. Jag hade ingenting i händerna och det var en riktig wow känsla! Jag red endast i skritt och trav, det är riktit tillräkligt för honom att lära sig bära sig i dom gångarterna först. Jag gjorde massor sidvärtes rörelser, böjde åt ”fel” håll på volten och massa jomppa. Skritten går bättre än trav, så började där med att få honom ner på tygeln,det kom ganska lätt och han bär sig fint när han väl fattar att det är bekvämt att gå så! Sen provade jag på att få honom på tygeln i trav, lite mer jobb där men ååja, eftergiften kom och den hölls och han trava på som en vanlig häst. Jag fick till och med ut lite ökad trav utan att han trav travade!!

Jag som förrut aldrig kunde tänka mig rida en finnhäst har nog ändrat lite syn på det. (måst erkänna) Inte skulle jag själv köpa en men att rida andras är helt ok 🙂 Så länge dom är små och söta som Tuikku 😉

Dessutom har han en fin form när han lägger huvudet ner, den är inte lång och låg utan han drar ihop sig och går resligt!

12083974_10208303953906612_1700439615_n

Den här bilden tyckte Kirsi så om att hon fixade till färgerna lite och ramade in den.

12116562_10208304017148193_737812590_o

Två andra som har varit super duktiga idag är Macarena och Elli. Jag var iväg på en terrängrunda med damerna och dom skötte sig EXEMPLARISKT. Elli har lugnat ner sig mycket sen i våras då Monica hade med henne som hand häst. Idag försökte hon inte en gång rusa förbi Macarena, hon hölls helt sida vid sida och grimskaftet var löst hela tiden. Så stolt över henne, och Macarena åxå som skötte sin del. Det här kommer jag göra om, ofta!

unnamed (17) unnamed (19)

Annonser

2 reaktioner på ”it´s all about Tuikku (och lite Elli åxå )

  1. Du borde komma och prova Masa hördu. Har på känn att du skulle gilla honom. Juho vägrade stiga ner, det säger ren sitt. Dessutom är du så van och duktig med kvicka hästar så ni skulle säkert passa bra 😀

    Gilla

    • ja det är inte omöjligt, han är ju liten 🙂 , Han har säkert mycket bättre trav åxå än Tuikku, om han inte varit travare? Jag sku ju borde få rida en bra finne så man sku få en bättre bild av dom 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s