Helg uppdatering

Lite kort uppdatering, Nova har varit på dressyr tävlingar idag, A-R åkte iväg utan att ha öva en enda gång. Hon ville bara fara och testa hur han funkar på tävlingar! Nova tänkte hoppa över dom vita dressyr staketen vid ett tillfälle och så hade A-R glömt en liten del av banan i K.N specialen men endå hade dom fått helt ok % tycker jag..58 tror jag de var. Och det hade räckt till en 4 de plats! Så inte så dåligt med tanke på att hon inte en gång ridit programmet och Nova tydligen varit lite spänd om han var på väg över staketet 🙂 Jag sa åt henne att om det går så här bra när det går dåligt så väntar jag spännande på poängen när det går bra!

På Fredagen var Marie och jag ut i terrängen med båda Pippina. Jag undra nog lite hur det skulle sluta men vi provade. Pippi var helt super, hon hölls t.o.m i galoppen under kontroll. Macarena var helt ok men tung på handen nog hela hemvägen.

Macarena har blivit i mycket bättre skick nu, hennes bakben har tydligt blivit starkare och kondisen bättre. Idag var hennes ägare här och red och hon märkte samma. Tidigare snubbla Macarena på bakbenen, dom blev lixom efter, hann inte med i samma takt som frambenen gick. Senaste 10 gångerna har det inte hänt en gång!

Men istället märkte vi att hon fått något på ena sidan av munnen/kinden. Hon var svullen där nosremmen sitter. Jag har märkt att hon lyft huvudet lite när man tränsat men inte tänkt på de dess mer. Nu tog vi bort nosremmen helt och skall följa med lite om det blir värre el bättre. Kan ju va nå tandproblem. Men hon äter bra så något brådskande är det knappast. Annars far ägaren med henne till Vermo och kolla det om det inte försvinner.

Ellu är lika som tidigare. Hon går men inte bra. Hon vill inte sträcka fram benet lika långt som det andra frambenet. Hon kan stöda på det och hon står på det ofta när hon äter, men när hon går vill hon inte sträcka ut de. Vi ett skede blev det mycket bättre än det varit men nu står det på stället igen. Vi hoppas på hon snart skulle visa ett tecken på att det går åt rätt håll. Snart har den tiden gått som veterinären sa att det kan ta. När det gäller Ellu måste man alltid plussa på en vecka el två för henne att bli bra. Men annars måste vi fundera på att ta ut en veterinär med röntgen apparater så man skulle bli klokare.

Ajjo en sak ännu om Nova. Han lär skall ha betäckt det lilla shettis stoet här om dagen 🙂 Den hade brunstat och bjudit ut sig och Nova hade tackat ja 🙂 Nu hamnar han gå skillt från dom andra tills hon slutat brunsta. ..Där ser man, han har lite hingst hormoner kvar!

Annonser

3 reaktioner på ”Helg uppdatering

  1. Jo jag har åxå haft en par valacker här som hoppat på stona, men dom har inte gjort det hela vägen 🙂 Inte lixom fullt ut.. Lalle är nu väldigt intresserad av Elli men har nog inte hoppat upp!..ännu…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s