Nya uppdateringar

Var skall jag börja? Kanske först med att imorgon blir det Vermo för Macarena. Jag skall köra dit henne ensam, vänta att dom antagligen drar ut en tand och så hem tibaka. Jag hoppas hon får komma hem, att dom inte måste söva ner henne helt och hållet!!?? Det har svält upp massor sedan igår och sjukt är det med! Hon äter helt bra och är pigg, men före det blir något allvarligare så vill jag att hon kollas!

Åt Ellu fick Monica röntgen tid till i slutet av månaden, det skall röntgas här hemma! Efter att jag ha pratat med ägaren om detta så tyckte alla att det är det bästa och enda vi nu kan göra! Om ni följt med här och lyssnat så vet ni att Ellu inte klara av att stå, vara på vila tack vare sitt elefantben och dåliga mage. På bete kan hon ju inte gå hela vintern så därför behöver vi nu få reda på vad det är som bråkar med henne och vad som kan göras. Eftersom det bara är fråga om en liten tid förrän jag måst ta bort Ellu från bete så var det bra att vi fick tid så här pass snabbt! Att röntga hemma är ganska så nytt och inte många veterinärer som gör d, ett super alternativ dock för en gammal häst som inte gillar åka transport! Mindre stress för henne!

Pampas blev klippt och tvättad idag, lite bortkastat var det nog då han var så kort hårig att klippern inte ens fick tag i håren 🙂 Men nu är han ren iallafall. Jessus vilket skit vatten de rann av honom uppe på baken. Sand damm som blivit kvar och inte kommit bort vid ryktningen. Nu är bettena till maskin helt slut, jag kommer inte ens att få Lalle klippt med dom. Måste nog bara satsa och köpa nya bett. Dom är bara så svin dyra så har dragit mig från att köpa!

Igår hade jag ridlektion med Lalle för Jepa. Det gick bra i stora hela, bortsätt från att varje gång vi kom vid hinder skjulet spände han till sig och gick som en banan förbi. Så all kontakt och form försvann varje jävla gång. Jepa sa åxå i slutet av lektionen att hördu lilla häst nu har du gått här hundra gånger förbi så nu är du löjlig! Japp något störande när han annars jobbade bra.

Jag hade tänkt fara med Macarena i terrängen idag och ta Stella med som handhäst för första gången. Men eftersom Macarenas kind är två gånger större än normalt så skippade jag ridningen såklart. Istället tog jag Stella ut på åkern och skulle låta henne galoppera runt där lite. Jag har hittills bara skrittat och travat i lina, då jag vill att dom skall ha lite balans före dom lär sig galopp. Det var mycket svårare än jag trodde, det var nästan omöjligt att få henne att galoppera. Tammefan den hästen kan trava. Jag måste få det på film när hon sätter av i trav, större steg får du söka efter, och farten!!! hoho…Jag fick till sist henne att ta några steg galopp åt vardera hållen och då slutade jag. Jag har ALDRIG aldrig sett en unghäst välja att trava sådär före galoppfattningen. Dom brukar lätt falla in i galopp, även om det sen är kors galopp el fel galopp el bara bock galopp. Men det är endå galopp!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s