Horse show dag 1

Nej vet ni vilken dag vi haft.. Helt otroligt att all otur skall komma på en gång. Vi hade start klockan 7.30, jag hade räknat med 1,5 timme att köra till Hesa OM det skulle vara rusning inne i stan! Och bra så för den extra halv timmen visade sig rädda vår dag.

Det började med att vi prick 7.30 skulle lasta Pampas, Marie stod inne med Pampas och väntade medan jag skulle gå och köra fram bilen, när jag hoppa ut från bilen och skulle gå för att öppna luckan hörde jag ett pysande ljud, jag trodde det kom från motorn men fatta snabbt att jag hade punktering på Cadin. Min första tanke var att nej inte har väl Petri tagit Chevan till jobbet idag? Han har haft den nu en par dagar nämligen.. Tur så var den hemma!  Nå löst med Cadin och så hoppa i Chevan. MEN på flakan fanns det en massa TUNGA battingar som jag inte kunde ta med, det skulle blivit för mycket vikt med dom plus släpet! Så jag med vita ridbyxor och Stella med vanliga kläder börjar lyfta ner dom. Långa och tunga var dom och mina ridbyxor var inte vita mera!!! På med släpet och Pampas lastad kom vi iväg 7.40!!! Det ni, det är team work 🙂

När vi kommit halvvägs på motorvägen blev det stopp i trafiken, en krock! Det stod helt still och det var kö så långt ögat nådde. NÄÄÄÄ tänkte jag det kan inte vara sant. Där stod vi igen ca 10 minuter, så slapp vi och köra lite frammåt och så kom nästa stopp, väg bygge. Det här visste jag om att fanns där och skulle i vanliga fall inte orsakat problem. Men i och med att det blev stock tidigare p.g.a krocken så löpte det inte alls nu genom vägg bygget.. Igen sakta sakta frammåt.. Jag trodde nog då att jag kommer aldrig hinna. Då hade vi inte kommit in till stan ännu heller. Som tur kom vi in i gröna triangeln inne i stan så det gick smidigt och snabbt. Klockan var nån minut över 9 när vi kom till parkering. Så kom nästa problem 🙂 min bil och släp kombination var för lång så vi kunde inte parkera bland alla andra släp. På dom platserna som var kvar blockerade vi andra från att komma ut, jag fick köra in och backa ut 3 gånger förrän vakterna fatta att den nog inte ryms här.. Så vi fick tills sist parkera ute på gatan med dom stora lastbilarna.. Men bättre så!!! 🙂

unnamed (16)

Tur så gick framridningen och själva banan jätte bra, det krylla med hästar men Pampas kunde bete sig fint! Vi fick en fällning på 5.ans hinder men annars var banan jätte bra tycker jag! Jag är jätte nöjd, Pampas stirra inte på något och han var lagom frammåt hela banan igenom. Fällningen var bara p.g.a att Pampas slarva med bakbenen, vi kom rätt till alla hinder och med bra flyt! Före tävlingen började fick alla hästar komma in på arenan och kolla omkring sig, ni får se hur mycket hästar det var på filmen under. Duktiga duktiga Pampas

Både Stella och Marie filmade banan men från olika vinklar så lägger upp dom båda, Stellas är nere på min nivå och Marie har filmat från läktaren så man ser hela banan på en gång!

Vad tycker ni, var det inte en ganska bra bana? jag är åtminstone jätte nöjd! Imorgon hoppas jag såklart på en noll bana men får vi några fel så gör det inget. Bara Pampas är lika trevlig som idag så..och att det inte händer några större missöden!

Men hej oturen tog inte helt slut för idag, när vi startade hemmåt så laddade Chevan inte, d.v.s för att bilen skall gå så laddar den hela tiden ackun. Nu laddade den inte, så den går så länge det finns ström i ackun. Den har gjort så här nu som då en god tid nu och därför skulle jag ta Cadin från första början. Nå Chevan har stor acku så jag visste att vi nog kommer hem, (åtminstone nästan hem) och på flakan har vi en reserv acku om den andra skulle ta slut. Men problemet är att om den inte börjar ladda (som den ofta gör om man gasar lite häftigare) så kan jag inte heller ta den imorgon. Jag kan inte köra till Hesa och hem med en bil som inte laddar. Ena vägen går men inte två vägar och Cadin har fortfarande punkka. Petri jobbar dubbla skift så han får vi ingen hjälp av. Halleluja så började Chevan ladda när vi kom ut på stora vägen, igen en gång kan jag lita på den!! Så vi skall hoppas på vi kommer fram med den imorgon!

Stellas kompis gjorde ett gått försök att få ringen lagad på Cadin, super snäll kille som kom hem till oss och lappade ringen. Men ringen visade sig vara i så dåligt skick så jag vågar inte ta den risken att köra med den imorgon. En söndrig ring är endå sönder och med häst bak i släpet blir broms sträckan så lång att jag har inte råd få punktering på motorvägen! Så nu hoppas jag att Chevan laddar så inte morgon dagen åxå blir ett äventyr!! Ni får gärna hålla tummarna för oss 🙂

Annonser

4 reaktioner på ”Horse show dag 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s